Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia 7

Zapiekanka pasterska
WYKONANIE:

Krok 1. Cebulę ...
Składniki
Ciasto:

1,5 szkl...
ostra zupa pomidorowa z kus...
Pierogi z botwinką, ricottą...
Pierożki z botwinką i 3 ser...
Placki z kalafiora z żółtym...
Kotlety ryżowe z marchewką
Zupa pomidorowo-kapuściana ...
Zupa z pieczonych bakłażanó...
KROKIETY Z MIĘSEM Z ROSOŁU
Duch baby czyli pieczony na...
ZAPIEKANKA RYŻOWA ZE SZPINA...
Zapiekanka ziemniaczana z c...
Krakersy z siemieniem lnian...
MIGDAŁOWE MUFFINKI Z BANANA...
Marokański gulasz z indyka
KLOPSIKI ZE SZPINAKIEM ZAPI...
Zupa z batatów i fasoli z m...
Sałatką z dynią, kaszą quin...
Klopsiki w pomidorowej glaz...
Pieczona ciecierzyca
Domowe nuggetsy
Jajka w sosie czosnkowym
FIT CIASTO BANANOWE / CHLEB...
Kotlety drobiowe w panierce...
Lirit

Lirit od aneta7189

Dodane 31.07 o 20:49
Obserwuj
Składniki
Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sól
wyciete
Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Składniki

Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sól
wyciete
Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Pomysły Ulubione kuchnia +75 innych
Zgłoś naruszenie

radziej

zaje ;)

 |  6.12 o 10:57  

Rita243

i jak dobre te bułeczki ?

 |  29.11 o 10:38  

naszywka

Jeszcze nigdy nie piekłam żadnego pieczywa ale jak zobaczyłam te bułki, to pomyślałam, że warto raz spróbować! :)

 |  27.11 o 12:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: