Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko ;)

Szybkie, smaczne, zdrowe i ...
Fit deser a`la Snickers! :)...
Zupa z czerwonej fasoli z m...
pyszne kotleciki w sosie mu...
KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI C...
Tagiatelle z kurczakiem, sz...
Najlepszy kurczak na świeci...
pyszne roladki . Udostępnij...
Składniki: duże liście sała...
Frytki z cukinii - smaczne ...
Zrazy po prowansalsku
SALATKA GYROS W WERSJI LIGH...
Zupa kurkowa z ziemniakami ...
Roladki z cukinii i szynki ...
Szakszuka - jajka w pomidor...
CHIA z wanilią i borówkami ...
dla Was tyle inspiracji <3
potrzebujesz 2 duże zimne o...
pyszna sałatka z kurczakiem...
Kurczak w warzywach
Koktajl malinowo - jeżynowy...
Tarta ze szpinakiem i fetą
...
DESER MUSLI O SMAKU JAGODOW...
SPALACZ TŁUSZCZU- FIT KOKTA...
Zupa krem z marchewki i soc...
Asiuniaaaa

Asiuniaaaa

Dodane 24.09 o 23:01
Obserwuj
Szakszuka - jajka w pomidorach Składniki na dwie porcje: Jajka - 4 sztuki Cebula - 1/2 sztuki Czosnek - spory ząbek Pomidory - 4 sztuki Oliwa - łyżka Sól, pieprz, świeża bazylia Sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Posiekaj w kostkę. Do cebuli dodaj pomidory (razem z sokiem i pestkami) - smaż wszystko przez chwilę aż odparuje nadmiar wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na pomidory wybij jajka i smaż aż zetnie się białko. Gotową potrawę oprósz świeżą bazylią lub szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z grzankami :) Wartość odżywcza porcji szakszuki: Energia: 267 kcal Białko: 18 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 10 g Błonnik pokarmowy: 4 g Szakszuka jest dobrym źródłem: Składników mineralnych: potasu, żelaza, cynku; Witamin: A, D, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, B12, PP; (Tekst skopiowany z bloga zdrowe odzywianie przepisy)

Szakszuka - jajka w pomidorach Składniki na dwie porcje:

Jajka - 4 sztuki Cebula - 1/2 sztuki Czosnek - spory ząbek Pomidory - 4 sztuki Oliwa - łyżka Sól, pieprz, świeża bazylia Sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Posiekaj w kostkę. Do cebuli dodaj pomidory (razem z sokiem i pestkami) - smaż wszystko przez chwilę aż odparuje nadmiar wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na pomidory wybij jajka i smaż aż zetnie się białko. Gotową potrawę oprósz świeżą bazylią lub szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z grzankami :) Wartość odżywcza porcji szakszuki: Energia: 267 kcal Białko: 18 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 10 g Błonnik pokarmowy: 4 g Szakszuka jest dobrym źródłem: Składników mineralnych: potasu, żelaza, cynku; Witamin: A, D, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, B12, PP; (Tekst skopiowany z bloga zdrowe odzywianie przepisy)

Zszywka przypięta także na tablicach:

Jedzonko ^^

POMYSŁOWE JEDZONKO

Coś na ząb

Ulubione

Zgłoś naruszenie

122karolinka122

lubię się obiadać i lubię gotować smakowicie wygląda

 |  20.09 o 20:22  

lagertha

uwielbiam ;)

1  |  11.09 o 17:14  

2706aiwlyS

Z wyglądu wyszło średnio, w smaku super

1  |  9.09 o 18:52  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: