Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

Bananowe pancakes
 
Składni...
Efektowna panna cotta z bia...
Waniliowa Pannacotta z muse...
Kostka Alpejska

 Składniki...
Składniki na 10 - 12 plackó...
biszkopt:
3 duże jajka
50g ...
Placki jogurtowe z truskawk...
TORT KAWOWO-KOKOSOWY

Biszk...
...
Tort z orzechami na biszkopcie
Składniki na 4 porcje:

80 ...
Krem z białej czekolady
Skł...
Domowy snickers
Idealny na śniadanie/podwie...
Biszkopt rzucany 

Składnik...
Kostka Alpejska

 Składniki...
Ciasto Rafaello
Biszkopt:
1...
Przepis na około 30 ciastec...
Składniki na 15 sporych cia...
Muffinki kokosowe

Składnik...
Profiterolki z nadzieniem a...
Placuszki twarogowe na mące...
Składniki, około 28 porcji:...
Pierogi z jagodami - składn...
Zdrowe, dietetyczne ciastec...
Dla kogo:

    dla fanów ma...

Więcej zszywek ze źródła

www.whiskaffair.com

Vanilla Pannacotta with Man... panna cotta mango Waniliowa Pannacotta z muse...
motylowata

motylowata od Anita205

Dodane 29.10 o 20:39 z

www.whiskaffair.com

Obserwuj

Waniliowa Pannacotta z musem mango

dla pannacotta

500 ml śmietany(można pół na pół z malekiem), 5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu lub laska wanilii, 2 łyżeczki żelatyny w proszku, 6 łyżek zimnej wody, 1 łyżka rumu (niekoniecznie), 1 łyżka białego wina (niekoniecznie)
• Żelatynę zalać 6 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Laskę wanilii przepołowić wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobać ziarenka.
• Do rondelka wlać śmietankę kremową i mleko, dodać cukier, ziarenka wanilii i przepołowioną laskę lub ekstrakt z wanilii. Mieszając podgrzewać aż cukier się rozpuści.
• Dodać rum i wino, doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać energicznie przez około minutę, aż cała żelatyna się rozpuści.
• Mieszankę wlać do filiżanek. Odstawić do wystudzenia i ścięcia.

Na I warstwę z mango

Mango-1 (pokrojone na małe kawałki), mango puree-1 szklanka, 2 łyżki cukru (Dodaj tylko w przypadku korzystania z puree niesłodzonego), 2 łyżeczki żelatyny, 6 łyżek zimnej wody

Dla musu z mango

Mango puree-1 szklanka, cukier-5 łyżek (używać tylko w przypadku korzystania z puree niesłodzonego), bitej śmietany-2 szklanki, 2 łyżeczki żelatyny, 6 łyżek zimnej wody

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
elizka663
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY