bettypasja

bettypasja

Dodane 26.04 o 19:46
Obserwuj
Zupa krem z ogórków kiszonych

Składniki:
5 dużych ogórków kiszonych
Kilka ziemniaków
1 duży por (biała część)
2 marchewki
2 pietruszki
1 biała cebula
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2 kostki rosołowe – rosół drobiowy Winiary
Kilka łyżek oliwy
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/ 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Sól i pieprz
Koperek
3 łyżki serka mascarpone lub 100 ml śmietany 18%

Przygotowanie:
Pora, cebule i czosnek obrać. Pokroić w półksiężyce. Nie musi być drobno – składniki i tak będą zmiksowane.
Na dnie garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dorzucić pokrojone cebule oraz chwilę później czosnek i zeszklić.
W międzyczasie obrać ziemniaki, marchewki i pietruszki. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki i pietruszki w półksiężyce.
Tak przygotowane warzywa dodać do zeszklonych pora, cebuli i czosnku. Dosypać przyprawy: kurkumę, pieprz ziołowy oraz słodką paprykę. I podsmażyć razem przez kilka minut.
Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody. Podsmażone warzywa zalać przygotowanym bulionem.
Gotować całość do miękkości wszystkich składników, pod koniec gotowania dodać pokrojone ogórki.
Zupę zmiksować na gładki krem. W trakcie miksowania dodać mascarpone lub śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Zupę krem z ogórków kiszonych podawać udekorowaną kleksem śmietany i posiekanym koperkiem.

Zupa krem z ogórków kiszonych


Składniki:
5 dużych ogórków kiszonych
Kilka ziemniaków
1 duży por (biała część)
2 marchewki
2 pietruszki
1 biała cebula
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2 kostki rosołowe – rosół drobiowy Winiary
Kilka łyżek oliwy
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/ 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Sól i pieprz
Koperek
3 łyżki serka mascarpone lub 100 ml śmietany 18%

Przygotowanie:
Pora, cebule i czosnek obrać. Pokroić w półksiężyce. Nie musi być drobno – składniki i tak będą zmiksowane.
Na dnie garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dorzucić pokrojone cebule oraz chwilę później czosnek i zeszklić.
W międzyczasie obrać ziemniaki, marchewki i pietruszki. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki i pietruszki w półksiężyce.
Tak przygotowane warzywa dodać do zeszklonych pora, cebuli i czosnku. Dosypać przyprawy: kurkumę, pieprz ziołowy oraz słodką paprykę. I podsmażyć razem przez kilka minut.
Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody. Podsmażone warzywa zalać przygotowanym bulionem.
Gotować całość do miękkości wszystkich składników, pod koniec gotowania dodać pokrojone ogórki.
Zupę zmiksować na gładki krem. W trakcie miksowania dodać mascarpone lub śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Zupę krem z ogórków kiszonych podawać udekorowaną kleksem śmietany i posiekanym koperkiem.

Polubili: Avinka98 Namina
Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności Zupa krem
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY