Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

zamieszaj.pl

Tatar siekany z makreli z a... Śledzie z wędzonymi śliwkam... Jajko w koszulce z sosem ho... Sos holenderski - Przepis d... Kurczak słodko – pikantny z... KURCZAK SŁODKO – PIKANTNY Z... Salsa mango - Przepis dostę... Śledzie korzenne - Przepis ... Barszcz czerwony wigilijny ...
Obserwuj profil
elew1

elew1

Dodane 15.12 o 22:22 z

zamieszaj.pl

 131

Kurczak słodko – pikantny z salsą mango

Składniki na marynatę:
– 2 filety z kurczaka
– 1 limonka (będzie potrzebna skórka otarta z całej limonki i sok z połówki)
– 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
– 1/2 papryczki chili
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka miodu
– 1/2 łyżeczki soli
– 1/3 słodkiej papryki

Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać i polać nią kurczaka. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie filety ułożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piec 20 – 25 minut (mniejsze filety piec 20 minut a większe 25 minut). Tak przygotowanego kurczaka podawać z ugotowanym ryżem np. jaśminowym albo basmati i SALSĄ MANGO.


SALSA MANGO

Składniki:
– 1 duże mango
– 1 średnia, czerwona cebula
– 1 czerwona papryka
– 1 limonka
– 1/2 papryczki chili
– 2 łyżki posiekanej kolendry
– ok. 15 cm długości ogórka
– szczypta soli do smaku

Mango obrać i odkroić miąższ od pestki. Pokroić je w małą kostkę i włożyć do salaterki. Paprykę i cebulę drobno posiekać. Chili przekroić na pół wzdłuż, wypestkować i drobniutko posiekać. Ogórka pokroić wzdłuż, wyciąć nasiona a resztę posiekać. Wszystkie te składniki ze sobą połączyć. Posolić, skropić sokiem z limonki i dodać kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Sandra___
selwia
thoruviel
Anette051
Bea1344
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY