Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia :*

2 op świeżego szpinaku
6-8 ...
Biała, kokosowa nutella
ciastka robi się bardzo pro...
Ciasto jogurtowe z borówkam...
BABECZKI Z PIANKOWYMI KAPEL...
Domowy knoppers - fit słody...
Kurczak w sosie szpinakowo-...
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
60 g masła
170 g gorzkiej c...
Francuski mus czekoladowy
Wilgotna babka kakaowa

Skł...
JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BE...
Pyszny i zdrowy koktajl ze ...
Domowe bounty, bez glutenu,...
Chipsy bez wyrzeczeń

Skład...
ciasto francuskie + szynka ...
Zawijane ciasto francuskie ...
Składniki:
- 4 łyżki cukru
...
10 pomysłów na smoothie
Dietetyczna kinder mleczna ...
Kurczak z suszonymi pomidor...
Lekki deser z malinami i ma...
Mus deserowy, koktajl, smoo...
TORTILLA SZPINAKOWA – PRZEP...
Na jedną porcję potrzebujem...
Składniki takiego smoothie:...
IzaLove

IzaLove od MaJe_CzKa222

Dodane 15.04 o 19:30
Obserwuj
2 op świeżego szpinaku
6-8 płat lasagne
3-4 łyżki oliwy
1 cebula drobno posiekana
2 ząbki czosnku
kilka plastrów prosciutto
250 g sera gorgonzola
pieprz
sól 

Sos beszamelowy:
4 łyżki masła
3 łyżki mąki
600 ml mleka
2 liście laurowe
100 g startego parmezanu (zastępuję startym serem mozzarella)
kilka kropel soku z cytryny

W garnku osolonej wody gotujemy płaty lasagne.
Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy zblanszowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy 7 min. Dodajemy kawałki sera gorgonzola. Plastry prosciutto kroimy na cienkie kawałki i podsmażamy.
Sos beszamelowy: w rondlu rozpuszczamy masło dodając mąkę. Mieszamy. Zmniejszamy ogień i stale mieszając stopniowo dodajemy mleko oraz liście laurowe. Ostudzamy. Dodajemy starty parmezan i doprawiamy szczyptą soli oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub octu winnego.
Na natłuszczonym spodzie żaroodpornego naczynia, układamy ugotowane płaty lasagne. Pokrywamy szpinakiem oraz podsmażoną prosciutto. Przykrywamy sosem beszamelowym, posypujemy startym serem i nakładamy kolejne płaty. Czynność tę powtarzamy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty lazanii. Dodatkowo możemy posypać startym serem parmezanem lub mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika do 180 st i pieczemy 15 min.

2 op świeżego szpinaku

6-8 płat lasagne
3-4 łyżki oliwy
1 cebula drobno posiekana
2 ząbki czosnku
kilka plastrów prosciutto
250 g sera gorgonzola
pieprz
sól 

Sos beszamelowy:
4 łyżki masła
3 łyżki mąki
600 ml mleka
2 liście laurowe
100 g startego parmezanu (zastępuję startym serem mozzarella)
kilka kropel soku z cytryny

W garnku osolonej wody gotujemy płaty lasagne.
Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy zblanszowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy 7 min. Dodajemy kawałki sera gorgonzola. Plastry prosciutto kroimy na cienkie kawałki i podsmażamy.
Sos beszamelowy: w rondlu rozpuszczamy masło dodając mąkę. Mieszamy. Zmniejszamy ogień i stale mieszając stopniowo dodajemy mleko oraz liście laurowe. Ostudzamy. Dodajemy starty parmezan i doprawiamy szczyptą soli oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub octu winnego.
Na natłuszczonym spodzie żaroodpornego naczynia, układamy ugotowane płaty lasagne. Pokrywamy szpinakiem oraz podsmażoną prosciutto. Przykrywamy sosem beszamelowym, posypujemy startym serem i nakładamy kolejne płaty. Czynność tę powtarzamy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty lazanii. Dodatkowo możemy posypać startym serem parmezanem lub mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika do 180 st i pieczemy 15 min.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Obiad Jedzenie przepisy jedzenie +178 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: