Więcej zszywek z tablicy

KUCHNIA

Banoffee Pie
Składniki (for...
Jagielnik z bananem na owsi...
BOSKIE CIASTO MALTESERS <...
bananowa chmurka
świątecznie:0 ciasto orzech...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Krem z owocami
Najlepszy przepis na tradyc...
Tort "Czekoladowa Bomb...
Ryż na mleku Oli
Pyszne rogaliki z nutellą! ...
Ekspresowe ciasto bez piecz...
Najlepsze rogaliki krucho-d...
8 dużych ziemniaków
3 łyżki...
Zupa pieczarkowa z makaronem
Kuskus z warzywami


Sposób...
Rolada serowa z farszem mię...
Ciasto „Dziwaczek” z bakali...
Najlepsze calzone! :) mega ...
Kluski śląskie. Przepis po ...
Budyń domowy ilovebake.pl
Babka drożdżowa z czekoladą...
ciasto Filadelfia (bez piec...
Rogaliki drożdżowe na jogur...
Duńska zupa z porów. Zaskoc...
Ciasto czekoladowe z kremem...
magdamaria

magdamaria

Dodane 16.12 o 16:04
Obserwuj
Banoffee Pie
Składniki (forma o średnicy 20 cm):

    220 g ciastek pełnoziarnistych
    100 g masła
    300 g masy kajmakowej
    400 ml śmietanki 30 %
    2-3 banany
    cukier puder
    do dekoracji kakao, czekolada albo płatki czekoladowe
Ciasteczka dokładnie zmiksuj, następnie dodaj miękkie masło – całość miksuj w malakserze, aż do uzyskania „mokrego piasku”. Masą ciasteczkową wyłóż dno i boki formy. Następnie wstaw do lodówki na kilka godzin, aby masa zastygła.

Na zastygnięty spód ciasta wyłóż masę kajmakową, następnie ułóż obranego i pokrojonego w plasterki banana. Wstaw do lodówki.

Śmietankę z odrobiną cukru pudru ubij na sztywną pianę. Jeśli zostało troszkę banana, możesz pokroić go i wymieszać z ubitą śmietaną. Całość wyłóż na schłodzony wierzch tarty. Banoffee Pie udekoruj posiekaną czekoladą albo oprósz kakaem.

Banoffee Pie

Składniki (forma o średnicy 20 cm):

220 g ciastek pełnoziarnistych
100 g masła
300 g masy kajmakowej
400 ml śmietanki 30 %
2-3 banany
cukier puder
do dekoracji kakao, czekolada albo płatki czekoladowe
Ciasteczka dokładnie zmiksuj, następnie dodaj miękkie masło – całość miksuj w malakserze, aż do uzyskania „mokrego piasku”. Masą ciasteczkową wyłóż dno i boki formy. Następnie wstaw do lodówki na kilka godzin, aby masa zastygła.

Na zastygnięty spód ciasta wyłóż masę kajmakową, następnie ułóż obranego i pokrojonego w plasterki banana. Wstaw do lodówki.

Śmietankę z odrobiną cukru pudru ubij na sztywną pianę. Jeśli zostało troszkę banana, możesz pokroić go i wymieszać z ubitą śmietaną. Całość wyłóż na schłodzony wierzch tarty. Banoffee Pie udekoruj posiekaną czekoladą albo oprósz kakaem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY