Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

pyszne, tak proszę:)
Bułeczki z pieczarkami
#18
446
pomysły na zdrowe kromki
kotlety drobiowe z cukinią
hiszpańska toritilla
Summer Cookout
mniaammmm
YUM!
Kolorowa przystawka
Jedzenie.
212
męskie jedzenie
mniaaaam :P
serduszkowe jajko
tortilla - 2 szklanki maki ...
Cukiniowe łódeczki
pancakes
kurczak
bułeczki a'la pizza
mmmmmmmmm
parówki w cieście i panierce
spain tortilla
ciastka cynamonowe
sadzone w mięsie

Więcej zszywek ze źródła

mojewypieki.blox.pl

BULECZKI CZOSNKOWE

Składni... Galaretki w cukrze

Składni... Mrożony sernik z nutellą

S... sernik w cieście czekoladow... Sernik z bananami

Składnik... "SZYBKIE" PIERNIC... Składniki na pełną ogromną ... owocowo 3Bit:)
czecylia

czecylia od castiel

Dodane 18.08 o 21:00 z

mojewypieki.blox.pl

Obserwuj

Bułeczki z pieczarkami

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

nataliaraczka

robiłam już daaawno , pycha !

16.06 o 15:33    | 

Tysiaaa

Chyba bez, bo ja mam z termoobiegiem i po niespełna 20 min były dobre ;)

22.08 o 23:09    | 

ingrid96

a w piekarniku 25min z termoobiegiem czy bez?

22.08 o 11:26    | 

Agnieszkazurek

mogą być tez z pieczarkami i parówką

18.08 o 21:51    | 

miauu128

włśnie zrobiłam pycha sa ale nie wyszło mi 11 chyba dlatego ,ze robiłam je za duze ale tak myślałam ,zę sprobuję je zrobić dodająć d farszu kapustę kisozną bo czegos mi brakuje ;) . Polecam buleczki sa naprawdę rewlacyjne !

2.08 o 15:53    | 

Tysiaaa

Zrobiłam i wyszły świetnie ale następnym razem spróbuje dodać do środka jeszcze starty żółty ser żeby nadzienie było ciągnące :)

26.07 o 11:27    | 

lonka

robiłam, pychaa ! ;]

4.07 o 11:53    | 

KasiaKrupiska

Uwielbiam bułeczki z pieczarkami ;)

15.05 o 15:27    | 

castiel

Przygotować nadzienie: cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, doprawić, podsmażyć (najlepiej bez przykrycia, by woda odparowała). Chwilę posmażyć, by zmniejszyły objętość, ostudzić.

1.05 o 16:51    | 

castiel

Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, dodając pod koniec tłuszcz. Wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Uformować z ciasta kulę, odłożyć przykryte w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 godziny). Po tym czasie ciasto podzielić na 11 równych części (około 80 g każda). Każdą część lekko rozwałkować na nieduże koło. Kłaść nadzienie (dużo!), składać na pół, zlepić razem, jak pierogi, następnie układać na nasmarowanej tłuszczem blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką, pozostawić na 20 - 25 minut do napuszenia. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Wyjąć, podawać gorące.

1.05 o 16:51    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY