Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

12 Pomysłów na Dania z Kurc...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Brokuły mocy, czyli paniero...
Zapiekanka z Makaronem: 15 ...
Polecam!
Bułki do hamburgerów
Składniki: ciasto na pizze:...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Przepis na sernik z 3 skład...
UWAGA! To sphagetti, które ...
W roli żółtek sprawdzi się ...
Lasagne z pieczarkami i ser...
Ziemniaki zapiekane po gosp...
pizza z patelni, bez piekar...
Jak długo gotować jedzenie ...
Marynowane pączki stokrotek...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Budyniowe naleśniki- najlep...
gotowanie jaj
Bułki pizza. Ciasto: 1,5 sz...
Bardzo marchewkowe placuszk...
Babeczki sernikowe z czekol...
Krem Kinder Bueno :) Składn...
TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAM...
Ciasto „Bounty”- czyli wilg...
Ciasteczka Twix

Więcej zszywek ze źródła

mysweetworld.pl

Przepis na świetne czekolad... Ciasto ptasie mleczko,  prz... BOSKIE <3 proste ciasto ... Deser Raffaello <3 Świet... Rogaliki krucho-drożdżowe z... Róże bezowe-
przepis po kli... Ciasto Ferrero Rocher-przep... ... przepyszny deser Raffaello,...
ankap0617

ankap0617 od dirgela

Dodane 27.07 o 18:54 z

mysweetworld.pl

Obserwuj

Ciasto „Bounty”- czyli wilgotny biszkopt czekoladowo-kokosowy

nasączony mlekiem (do którego można dodać np. Malibu), przepyszna masa kokosowa, bardzo podobna do oryginalnej (lecz mniej słodka) i polewa z czekolady <3 Lubicie takie połączenia? To koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Pychota! Dodam jeszcze,że ciasto jest bardzo duże i podzielne, w sam raz na przyjęcia :) Składniki na dużą blachę (około 25 na 32cm): na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych do nasączenia: 3/4 szkl. mleka + kilka łyżek likieru Malibu (jeśli akurat macie) na masę kokosową: 3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru+ 1 opakowanie cukru wanilinowego 350g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 200g masła na polewę* : 2 tabliczki mlecznej czekolady 1 szklanka mleka 2 łyżeczki żelatyny Przygotować biszkopt. Piekarnik rozgrzać do 165 stopni C. Białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, dodać cukier i dalej ubijać, następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać, wsypać kokos, przesianą mąkę i kakao, wymieszać delikatnie wyłączonym mikserem lub szpatułką. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec około 20-25 minut. Wyjąć, wystudzić. Nasączyć mlekiem z dodatkiem Malibu (lub bez)- rozprowadzić poncz łyżeczką po całym biszkopcie (może być jeszcze lekko ciepły). Przygotować masę. Odłożyć 3/4 szklanki mleka, resztę wlać do rondelka o grubym dnie, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz pokrojone w kostkę masło. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia się masła, wsypać kokos i gotować na wolnym ogniu aż masa będzie gęsta (około 15-20 minut).Odłożone wcześniej mleko wymieszać dokładnie z proszkiem budyniowym i wlać do gęstej masy kokosowej, dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aż do wrzenia. Wylać na biszkopt i wyrównać i schłodzić. Po wystudzeniu można wyrównać masę wałkiem. Przygotować polewę. *Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W rondelku zagotować mleko, zdjąć z palnika, wsypać żelatynę i mieszać, aż do jej rozpuszczenia (nie można jej zagotować!). Wymieszać z roztopioną czekoladą, aż całość będzie gładka. Wystudzić i przelać na schłodzoną masę. Wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić nożem macznym w gorącej wodzie i za każdym razem wytartym do sucha. *Rada: Nie trzeba przygotowywać polewy, można zetrzeć na tarce czekoladę i rozsypać na ciepłej masie kokosowej

Zszywka przypięta także na tablicach:
pysznosci Ciasta pyszna tablica Pomysły +463 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

madzik962

jest dobry gdy dlugo postoi w lodowce

 |  20.11 o 17:27  

chatastwora

A miałam już nie piec nic w najbliższym czasie...:)

 |  14.08 o 21:00  

milenkaa8999

Dodajcie proszku do pieczenia! Bo nie wyjdzie! !!!

 |  13.08 o 11:05   Pokaż odpowiedzi

czeko0

robilam. wyszło super! jest dobre

 |  12.08 o 13:55  

karola48

pyszka

 |  7.08 o 20:02  

claudia27

a moze ktos ma przepis na biszkopt ktory wychodzi? :D

 |  2.08 o 14:20   Pokaż odpowiedzi

niebieska1907

Ciacho wyszło przepyszne :) Do biszkoptu polecam dodać łyżkę stołową octu i proszku do pieczenia i wyjdzie wysoki i mięciutki

2  |  31.07 o 22:48   Pokaż odpowiedzi

zuzaaw

według mnie to mało jajek na biszkopt tej wielkości, nawet jak da się proszek do pieczenia to będzie on niski i twardawy

 |  1 31.07 o 12:15  

Kelis91

a może dlatego że tam proszku do pieczenia nie ma??

2  |  30.07 o 16:58   Pokaż odpowiedzi

krasnalq

moj biszkopt tez nie wyszedl. Nie urósł, jest twardy, nasaczylam go moze zmięknie ale taki placek.

 |  30.07 o 16:04  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: