Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Domowy snickers

dolna wars...
Różne sposoby zrobienia cia...
Truskawki w czekoladzie
Tylko za bardzo nie spłaszc...
Pierożki z mozzarellą w  so...
Kiedyś oglądałam w telewizj...
silikonowe foremki do lodu ...
W głębokiej patelni podsmaż...
Gorąca czekolada.
Przepis p...
Zapiekanka

Pomidorki kokta...
Składniki
puszka mleka skon...
mniaaaaaam <3
babeczki brownies z malinam...
z cyklu krok po kroku zrób ...
Są pyszne :))
knopersss
BLOK WANILIOWY

Składniki:
...
Układamy paski papieru na c...
Delicja - o wiele lepsza ni...
STEFANKA
Snickers <3.
Składniki:

    1 litr mlek...
nutellowe babeczki
Pyszne ;)
Biała masa:
1/2 s...
Pycha
eating

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

.... Elegancka sukienka na roman... Mielone z ziemniaczkami w w... Zawieszka do smoczka i zabawka ... Watch Hollow
-Gregory Funar... The Night Tiger
- Yangsze C... ... Tytus Groan- Mervyn Peake
 ...

Domowy snickers


dolna warstwa czekolady:

1 i 1/4 szklanki mlecznej czekolady
1/4 szklanki masła orzechowego

Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Moja miała wymiary 20x25. W misce nad parą stopić razem oba składniki, następnie wlać do naczynia formy i rozprowadzić równo. Odstawić do stwardnienia.

warstwa nugatowa:
1/4 szklanki masła
1 szklanka cukru pudru
1/4 szklanki mleka skondensowanego
1 i 1/2 szklanki pianek (marshmallows)
1/4 szklanki masła orzechowego
1 i 1/2 szklanki posiekanych orzeszków solonych
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii


Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu. Dodać cukier i mleko, mieszając do rozpuszczenia się, doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pianki, masło orzechowe i wanilię, mieszać aż się składniki połączą na gładką masę. Część orzeszków dodać do masy a część wysypać na warstwę czekolady w formie. Masę wylać na warstwą czekolady dolnej. Odstawić do zastygnięcia.
Moje pianki były niestety biało-różowe dlatego warstwa ta nie jest idealnie biała, lecz lekko różowa i delikatnie pachniała malinami. Radze jednak użyć całkowicie białych pianek.

warstwa karmelu:
puszka gotowej masy krówkowej
1/4 szklanki śmietany kremówki

Wymieszać oba składniki w misce. Zalać warstwę nugatu, wstawić do lodówki do zastygnięcia.

górna warstwa czekolady
1 i 1/4 szklanki gorzkiej czekolady
1/4 szklanki masła orzechowego

Stopić składniki w garnku nad parą, wymieszać, następnie wlać na warstwę karmelową, równomiernie...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia kuchnia przepisy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY