Więcej zszywek z tablicy

smaczne i grzeszne

TORT BEZOWY Z OREO – JEŻOZW...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
HIT Czekoladowe kubeczki z ...
Ciacha
Ciasto Milka Składniki na b...
Mus czekoladowy z malinami ...
COOKIE DOUGH !!! 1/2 kostki...
Pralinki bananowo- kokosowe...
Babka orzechowa z gruszkami...
Pascha kokosowa Bardzo dobr...
Wafelek jak knoppers
Wyglądają niesamowicie omg
BABECZKI Z PŁYNNĄ CZEKOLADĄ...
<33
pyszyste placuszki z kaszy ...
Paprykowe nachosy- świetna ...
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM
ciasteczka mokka
mniam
Sos karmelowy.
CARAMEL BROWNIE TOWER 
(z C...
Kuleczki ziemniaczane! Chru...
Sernik mascarpone z toffi i...
fit47

fit47 od Klaudyna95

Dodane 1.12 o 10:45
Obserwuj
HIT Czekoladowe kubeczki z kremem z bitej śmietany i mascarpone :) Czekoladowe kubeczki: Nadmuchaj balon do pożądanej wielkości. Takiej, jaka powinna być Twoj czekoladowy kubek. Rozpuść czekoladę. Natłuść balon oliwą. Balon powinien być tłusty, oliwa nie powinna z niego ściekać. Gotowa do użycia czekolada nie powinna być gorąca, ale powinna mieć płynną konsystencję. W takiej czekoladzie zanurz balon, czekolada powinna chwycić się balonu. Wyjmij balon z czekolady i postaw go na papierze pergaminowym lub woskowym. Przytrzymaj i pozostaw na kilka minut. Niewielka ilość czekolady ścieknie w dół, tworząc podstawkę czekoladowej miseczki. Dopiero wtedy możesz puścić balon, aby sam stał. Włóż balon z czekoladą do lodówki, aby czekolada całkowicie zastygła i stwardniała. Gdy czekolada będzie idealnie twarda wyjmij balon z lodówki. Delikatnie wyjmij balon z czekolady. Może się ona złamać, szczególnie na brzegach, więc bardzo uważaj. Jeśli tak się stanie połóż miseczkę na papierze woskowym na rozgrzanej patelni, aby roztopić jej brzegi i je wyrównać. Poczekaj, aż czekolada zastygnie ponownie wkładając miskę do lodówki. Potem odseparuj ją od papieru. Ucho do kubka zrobisz z roztopionej czekolady, wylewając kształt ucha na pergamin i zostawiając do zastygnięcia. Krem z bitej śmietany i mascarpone: Składniki: 250-500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia) Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki (schłodzona przez kilka godzin na najwyższej/najchłodniejszej półce lodówki) ½ Szklanki cukru pudru Krok 1 Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania dodając cukier puder. Krok 2 Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo kremowy ser i na niewysokich obrotach miksera łączymy całość w krem o lekkiej konsystencji. Krem chłodzimy 2 godziny w lodówce. Gotowe kubki czekoladowe wypełnij tak przygotowanym kremem. Możesz udekorować według uznania, posypką, wiórkami czekoladowymi lub owocami. Smacznego! :)

HIT Czekoladowe kubeczki z kremem z bitej śmietany

i mascarpone :) Czekoladowe kubeczki: Nadmuchaj balon do pożądanej wielkości. Takiej, jaka powinna być Twoj czekoladowy kubek. Rozpuść czekoladę. Natłuść balon oliwą. Balon powinien być tłusty, oliwa nie powinna z niego ściekać. Gotowa do użycia czekolada nie powinna być gorąca, ale powinna mieć płynną konsystencję. W takiej czekoladzie zanurz balon, czekolada powinna chwycić się balonu. Wyjmij balon z czekolady i postaw go na papierze pergaminowym lub woskowym. Przytrzymaj i pozostaw na kilka minut. Niewielka ilość czekolady ścieknie w dół, tworząc podstawkę czekoladowej miseczki. Dopiero wtedy możesz puścić balon, aby sam stał. Włóż balon z czekoladą do lodówki, aby czekolada całkowicie zastygła i stwardniała. Gdy czekolada będzie idealnie twarda wyjmij balon z lodówki. Delikatnie wyjmij balon z czekolady. Może się ona złamać, szczególnie na brzegach, więc bardzo uważaj. Jeśli tak się stanie połóż miseczkę na papierze woskowym na rozgrzanej patelni, aby roztopić jej brzegi i je wyrównać. Poczekaj, aż czekolada zastygnie ponownie wkładając miskę do lodówki. Potem odseparuj ją od papieru. Ucho do kubka zrobisz z roztopionej czekolady, wylewając kształt ucha na pergamin i zostawiając do zastygnięcia. Krem z bitej śmietany i mascarpone: Składniki: 250-500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia) Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki (schłodzona przez kilka godzin na najwyższej/najchłodniejszej półce lodówki) ½ Szklanki cukru pudru Krok 1 Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania dodając cukier puder. Krok 2 Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo kremowy ser i na niewysokich obrotach miksera łączymy całość w krem o lekkiej konsystencji. Krem chłodzimy 2 godziny w lodówce. Gotowe kubki czekoladowe wypełnij tak przygotowanym kremem. Możesz udekorować według uznania, posypką, wiórkami czekoladowymi lub owocami. Smacznego! :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Pyszności kuchnia Pomysły +91 innych
Zgłoś naruszenie

chrupka

balon można przebić i delikatnie wyciągnąć

 |  4.12 o 14:19  

power

super pomysł! :)

 |  3.12 o 21:43  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: