Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:05 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Pieczone figi z kozim serem


4 figi
20 g koziego sera
płatki migdałów
ocet balsamiczny, winegret lub sok z cytryny
rukola

Piekarnik rozgrzać do 190 st.C.

Figi umyć, obciąć czubki i naciąć je na krzyż. Do środka włożyć plasterki koziego sera i posypać płatkami migdałów. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do rozgrzanego piekarnika.

Piec przez kilka minut, do czasu aż ser zacznie się roztapiać.

Figi ułożyć na rukoli. Podawać od razu polane octem balsamicznym, winegretem lub sokiem z cytryny.

Pasują jako przekąska do wina.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY