Składniki
50 dag twarogu (trzykrotnie zmielonego)
3-4 łyżki cukru pudru
10 dag masła
2 łyżki kakao
4 paczki herbatników
1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej
1 opakowanie gotowego lukru
Sposób przygotowania
Ser mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek). Smarujemy herbatniki masą serową z dodatkiem kakao. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy białą masę serową. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta "chatkę", zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, oblewamy polewą i dekorujemy lukrem.
Użytkownicy także przypinają:
WerbenaI
Moja mama robiła taką budkę gdy byłam mała. JEST PYSZNA !!!!!!!!!! :)
ewcik75
dobry pomysł z tymi herbatnikami w czekoladzie
Lilusia
super ciasto ale ja dla ułatwienia kupuję już herbatniki oblane z jednej strony czekoladą np.petitki i już nie muszę polewać polewą polecam :)
aga_87
moja Babcia taki robi- pycha !!
blondi_96
Składniki 50 dag twarogu (trzykrotnie zmielonego) 3-4 łyżki cukru pudru 10 dag masła 2 łyżki kakao 4 paczki herbatników 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej 1 opakowanie gotowego lukru Sposób przygotowania Ser mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek). Smarujemy herbatniki masą serową z dodatkiem kakao. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy białą masę serową. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta "chatkę", zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, oblewamy polewą i dekorujemy lukrem.