Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Składniki (na 4 porcje): - ...
Sosy i Dipy: 15 Pysznych Pr...
diy
Mini serniczki z czekoladą ...
Roladki z kurczaka z bazyli...
12 Pomysłów na Dania z Kurc...
choineczka z nutellą :)
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Ymmmm...
Ymmmm...
Szybki sos karmelowy 120 g ...
Chrupiące ziemniaczki z zio...
SŁODKIE BUŁECZKI Z BUDYNIEM...
Czekoladowy kinder tort :)
Ciasto śmietankowo-bananowe
Ciasto z malinami i mascarpone
Makaron na 10 sposobów
Pychotka malinowa SKŁADNIKI...
Waniliowe, puszyste i z jab...
BISZKOPT W tortownicy o śre...
Zapiekanka mięso-makaronowa...
Kruche ciasteczka kakaowe z...
Filety z kurczaka pieczone ...
SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI ...
5 średnich młodych ziemniak...
Najlepsze placki owsiane FI...
xkaaalaxox

xkaaalaxox

Dodane 24.02 o 8:23
Obserwuj
Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych

nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY