Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Leśny mech

    400 g śwież... Truskawkowy Puch Rustykalna tarta z rabarbarem Biszkopt z kremem budyniowy... Tarta "black forest" "Śnieżny puch" Rolada z jabłkami Jogurtowa terrina z malinami Jogurtowa terrina z malinami
Canis

Canis

Dodane 29.08 o 13:53 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

Sorbet malinowy


Składniki na 1 litr sorbetu:

1 kg malin, świeżych lub mrożonych*
świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn
3 łyżki likieru kokosowego**
1 szklanka wody
1 szklanka cukru

Przygotować syrop cukrowy - do małego garnuszka nalać wodę i wsypać cukier. Wymieszać, zagotować do rozpuszczenia się cukru, pogotować na małym gazie około 4 - 5 minut, do lekkiego zgęstnienia. Wyłączyć i lekko przestudzić.

Maliny zmiksować blenderem (zamrożone należy wcześniej rozmrozić), przetrzeć przez sitko, dokładnie, by pozbyć się pesteczek. Wymieszać z sokiem z cytryny i likierem kokosowym.

Przestudzony syrop wymieszać z malinową mieszanką. Przełożyć do pojemniczka, przykryć, schłodzić do temperatury lodówkowej (przez minimum 12 godzin).

Schłodzoną mieszankę przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka i włożyć na kilkanaście (minimum 6 - 8) godzin do zamrażarki.

Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i sorbet były bardziej puszysty. Zamrozić.

* Maliny mrożone warto wcześniej zagotować.

** Likier kokosowy można zastąpić likierem cytrynowym lub wódką (jej dodajemy o połowę mniej), ale można też go pominąć.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY