Więcej zszywek z tablicy

deserki

Waniliowe serniczki na zimno
owoce zapiekane pod kruszon...
Deser z kaszy manny wersja ...
Szybki deser banoffee
Domowe krówki
Domowe paluszki Twix Składn...
Czas przygotowania: 50 min....
domowe PRINCESSY
Zdrowe batoniki: Składniki:...
Krem jak z batoników Kinder...
Przedstawiamy wam przepis n...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Gorące śliwki pod kruszonką...
Szyszki z ryżu preparowaneg...
*** BEZ PIECZENIA *** Tiram...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Przepis na chałwę, przepis ...
Krem cytrynowy lemon curd -...
Serniczki na zimno w słoiku...
Deser malinowy bez pieczeni...
Domowa granola - przepis po...
ruszkami n_zak A A A Żurawi...
Krówki
Chipsy bananowe z piekarnika
Deser z kaszą manną i malin...
batony musli (przepis z ulo...
Sylwia435

Sylwia435 od wiki930

Dodane 12.07 o 11:32
Obserwuj
Szybki deser bananowy Składniki: * 500ml mleka 2% * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Budyń przykryć folią spożywczą ( unikniemy utworzenia się kożucha ) i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Banany obrać ze skóry, pognieść widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Przygotować pucharki bądź szklanki do deserów. W pucharkach/szklankach układać warstwy deseru: krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana. Ułożyć dwie takie same warstwy. Ostatnią warstwą deseru bananowego ma być bita śmietana, oprószona czekoladą. Deser bananowy schłodzić w lodówce.

Szybki deser bananowy Składniki: * 500ml mleka 2%

* 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Budyń przykryć folią spożywczą ( unikniemy utworzenia się kożucha ) i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Banany obrać ze skóry, pognieść widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Przygotować pucharki bądź szklanki do deserów. W pucharkach/szklankach układać warstwy deseru: krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana. Ułożyć dwie takie same warstwy. Ostatnią warstwą deseru bananowego ma być bita śmietana, oprószona czekoladą. Deser bananowy schłodzić w lodówce.

Zgłoś naruszenie

Fashionistka022

zrobię :D!

19.10 o 18:51       |  Pokaż odpowiedzi

wiki930

modystka,każdy robi wg swojego uznania...spróbuj a sama się przekonasz...warto zawsze kombinować w końcu od czego jest kuchnia....

28.06 o 20:29   1  | 

modystka

hm a nie jest trohe mdłe? ja chyba bym polala sokiem malinowym albo wisniowym :)

22.06 o 12:21       | 

Kasia667

Robiłam ;) pycha :D

12.06 o 12:25       | 

aginter5

Zapraszam na Instagram @werafitnesiara pyszne i zdrowe jedzenie. Polecam!

10.06 o 18:46       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY