Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

#Amoniaczki #ciaseczka
#ciasto Kubuś #pyszne ciasto
#Ciasto czekoladowe z banan...
#Ciasto Wiśniowa fantazja #...
#fut ciasta #domowe wypieki...
Szarlotka z bezą i kruszonką
Ciasto malinowy król, z mal...
Sernik gotowany z truskawkami
biszkopt z kremem karpatkow...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Ciasto leśny mech z malinami
Tarta z malinami
Wielkanocna babka cytrynowa...
Wiśniowy 3 bit
Wiosenne ciasto marchewkowe
Wiśniowa chmurka
Sernik z sera warzonego
CIASTO 3 SMAKI
Ciasto leniwiec w 20 minut
jogurtowiec z mango
Karpatka.
Jedno z ulubionyc...
Ciasto metrowiec
pulchny piernik na drożdżach
Śnieżny puch - bez pieczenia!
Ryż z jabłkami i polewą ze ...
TOP 12 Najlepszych Przepisó...
zazulla

zazulla od MaJe_CzKa222

Dodane 2.05 o 18:55
Obserwuj
Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami  NA SPÓD: 100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła NA MASĘ JOGURTOWĄ: 350 jogurtu naturalnego 100 g serka waniliowego 50 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 laska wanilii sok z połowy limonki 10 g żelatyny 50 ml mleka 1 szklanka borówek 5 okrągłych biszkoptów NA WIERZCH: 1 szklanka borówek WYKONANIE: Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy. Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę. W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową. Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia. W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej. Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie. Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami  NA SPÓD:

100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła NA MASĘ JOGURTOWĄ: 350 jogurtu naturalnego 100 g serka waniliowego 50 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 laska wanilii sok z połowy limonki 10 g żelatyny 50 ml mleka 1 szklanka borówek 5 okrągłych biszkoptów NA WIERZCH: 1 szklanka borówek WYKONANIE: Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy. Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę. W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową. Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia. W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej. Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie. Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Zszywka przypięta także na tablicach:
smaczne kuchnia Ulubione Kuchnia +34 innych
Zgłoś naruszenie

olaryba91

OO fajny przepis i nie wydaje się być trudny. Muszę wypróbować.

1  |  26.04 o 14:22  

Marta_3

Pysznie wygląda

1  |  26.04 o 9:56  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: