Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

wafle ze śmietanką do kawy



100 gramów masła extra 82%
0,5 szklanki kwaśnej gęstej śmietany 18%
200 gramów ulubionej śmietanki do kawy (użyłam Cremony, pokazuję ją pod spodem)
1 szklanka cukru
2 łyżki ciemnego kakao (ja użyłam słodkiego i były stanowczo za słodkie)

standardowa paczka suchych wafli

dodatkowo:
polewa czekoladowa, ulubione bakalie

W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy śmietanę kwaśną i mieszamy do połączenia składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania (!).

Rondel zestawiamy z gazu, do gorącej masy wsypujemy śmietankę do kawy, mieszamy energicznie (jeśli zostaną maleńkie grudki nie przejmujmy się

Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy.
Użyłam Nesquicka, masa wyszła słodka jak diabli, więc polecam ciemne kakao do pieczenia.
Krem schładzamy do temp. pokojowej (zagęści się).

Wafle smarujemy naprzemiennie raz masą ciemną, a raz jasną, przykrywamy i dociskamy czymś ciężkim z góry.

Po paru godzinach wafel możemy posmarować polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami.Schłodzić w lodówce

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY