Więcej zszywek z tablicy

zupy

Zupa Tajska po Polsku
Zupa pomidorowa
Sezon na cukinię czas zaczą...
Rozgrzewający krem czosnkowy
Zupa z kurczaka, kukurydzy ...
WARZYWNA ZUPA Z KURCZAKIEM ...
Zupa pieczarkowa Basi
Krem z brokułów z grzankami
Krem pieczarkowy Laury
Zupa ogórkowa z wkładką- Iwony
SYCĄCY KOCIOŁEK MYŚLIWEGO
   Zupa krem "góralska...
***
zupa krem pieczarkowa z grz...
Botwinka
Kremowa zupa pomidorowa z p...
Zupa krem „góralska” z serk...
Zupa dyniowa z pieczonych w...
Zupa z pieczonych pomidorów...
Zupa gołąbkowa
ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I PAP...
Zupa gulaszowa
Paauliska

Paauliska od joleczek84

Dodane 28.10 o 11:25
Obserwuj
Zupa z kurczaka, kukurydzy i pomidorów ZUPA Z KURCZAKA I KUKURYDZY (4-5 porcji) 2 nogi kurczaka (udka i podudzia), 4 szklanki bulionu warzywnego, 1 czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka krojonych pomidorów, 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka domowej vegety, suszona bazylia i oregano, 1 łyżka oliwy, sól i pieprz, natka pietruszki lub szczypior W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i smażyć chwilę na niewielkim ogniu, aż się zeszkli. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze kilkanaście sekund. Zalać bulionem, włożyć kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować kolejne 20 minut. Wyjąć kurczaka, a gdy lekko przestygnie, obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Do zupy dodać mięso, osączoną kukurydzę, pomidory i koncentrat. Zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i domową vegetą, ewentualnie solą. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub szczypiorem.

Zupa z kurczaka, kukurydzy i pomidorów ZUPA Z KURCZAKA

I KUKURYDZY (4-5 porcji) 2 nogi kurczaka (udka i podudzia), 4 szklanki bulionu warzywnego, 1 czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka krojonych pomidorów, 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka domowej vegety, suszona bazylia i oregano, 1 łyżka oliwy, sól i pieprz, natka pietruszki lub szczypior W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i smażyć chwilę na niewielkim ogniu, aż się zeszkli. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze kilkanaście sekund. Zalać bulionem, włożyć kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować kolejne 20 minut. Wyjąć kurczaka, a gdy lekko przestygnie, obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Do zupy dodać mięso, osączoną kukurydzę, pomidory i koncentrat. Zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i domową vegetą, ewentualnie solą. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub szczypiorem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły kuchnia obiad kuchnia +44 innych
Zgłoś naruszenie

Elena966

ooo spróbuję tylko w wersji vege :D

 |  8.11 o 18:33   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: