Wiola143

Nie trzeba wierzyć w cuda Wystarczy wierzyć w siebie! ❤
Wiola143
Moje tablice obserwuje 645 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Śliczny. PS. Ktoś umie przetłumaczyć? Ciasteczka kruche z wody – kuchnia podkarpacka ... KOSTKA WINOGRONOWA SKŁADNIKI NA CIASTO: 800 g jogurtu naturalnego, greckiego 4 banany 3 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 600 g winogron 2 galaretki agrestowe 600 ml gorącej wody DODATKOWO: herbatniki maślane Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy jeden obok drugiego herbatniki. Galaretki cytrynowe mieszamy w 400 ml gorącej wodzie. Zostawiamy do wystudzenia. Do jogurtu w temp. pokojowej powoli wlewamy ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Następnie dodajemy pokrojonego banana w niewielką kostkę i mieszamy. Gotową masę wylewamy na herbatniki i wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Umyte i osuszone winogrona układamy na masie jogurtowej lekko je wciskając. Ponownie wkładamy do lodówki, aż masa zetnie się jeszcze bardziej. Następnie na winogrona wykładamy tężejącą galaretkę agrestową. Wkładamy do lodówki na min. 4 godziny lub całą noc. balkon
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY