iwka123

iwka123
Moje tablice obserwuje 6 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Tradycyjna Szarlotka na Półkruchym Cieście. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Tort wiśniowy z kremem z białą czekoladą i kremem wiśniowym Placuszki serowe Posmakują każdemu! NIE UWIERZYSZ, co można zrobić z jedzenia    Sernik kremowy z bitą śmietaną i sosem karmelowym Składniki na sernik: 1 kg sera wiaderkowego na serniki 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub smakowego budyniu śmietankowego lub waniliowego 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 duża puszka) 3 białka sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ekstraktu waniliowego lub rumu wykończenie: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia wywijając papier poza obręcz. Wszystkie składniki na sernik bardzo dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy. Wstawić ją do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 min. Po tym czasie wyjąć sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzchu wymieszaną kwaśną śmietanę z cukrem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze kolejne 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić. Z ostudzonego zdjąć obręcz tortownicy i wstawić do lodówki na całą noc. ponadto: 500ml śmietany 36% szczypta soli ok 2 łyżki cukru pudru składniki na sos 10 krówek 2-3 łyżki śmietany kremówki Ze śmietany odlać do rondelka lub na małą patelnię 2-3 łyżki. Resztę śmietany ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i nadal ubijać (ma być lekko słodka ale z delikatnie wyczuwalnym smakiem soli). Krówki rozpuścić na patelni razem ze śmietaną. Chwilkę podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Wystudzić. (Jeśli po wystudzeniu będzie zbyt sztywny dodać kilka kropli mleka i wymieszać już "na zimno" do uzyskania gładkiego sosu) Na wystudzony sernik kładziemy śmietanę, a całość polewamy sosem karmelowym.