Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Widowiskowe Przekąski na Św...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Pasta Jajeczna: TOP 12 Ciek...
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...
Jak Upiec Pyszny Chleb: TOP...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Miodowe pancakes
Torciki kokosowo-malinowe
Torcik ORBITA Składniki na ...
kremowa tarta truskawkowa b...
Rafaello 1 litr mleka 3 łyż...
Najsmaczniejsza pavlova z j...
Ciasto "Wiśniowa panie...
Ciasto "Bananowa chmur...
Deser mascarpone z owocami ...
Bananowe placuszki śniadaniowe
Placuszki z cukinii na słodko
  Składniki: 1 1/3 szklanki...
Tarta malinowa kostka
Jogurtowy deser na zimno (b...
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Majowa truskawka
Krem angielski 500 ml mleka...
wiola0193

wiola0193 od bettypasja

Dodane 14.01 o 10:19
Obserwuj
Bułeczki jogurtowe 45 dkg mąki pszennej typ 550+ mąka do posypania 15 gram drożdży świeżych 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody ciepłej nie gorącej 1 łyżka miodu płynnego, 2 łyżki oleju łyżeczka soli 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy razem i zagniatamy aż ciasto będzie elastyczne. Wkładamy ciasto do miski przykrywamy ściereczką na 30 minut. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto na blat posmarowany olejem i ponownie wyrabiamy (ręce też posmarować olejem) . Formujemy wałek o długości 50 cm i obsypujemy obficie mąką. Ostrym nożem dzielimy na 10 części.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach i przykrywamy ściereczką na 30 minut. Uwaga sporo rosną.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni grzałka góra dół. Na najniższym poziomie wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione 1 szkl. wody bułeczki będą rumiane i chrupiące. Pieczemy od 12- 15 minut temp 200 stopni. Smacznego

Bułeczki jogurtowe 45 dkg mąki pszennej typ 550+

mąka do posypania 15 gram drożdży świeżych 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody ciepłej nie gorącej 1 łyżka miodu płynnego, 2 łyżki oleju łyżeczka soli 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy razem i zagniatamy aż ciasto będzie elastyczne. Wkładamy ciasto do miski przykrywamy ściereczką na 30 minut. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto na blat posmarowany olejem i ponownie wyrabiamy (ręce też posmarować olejem) . Formujemy wałek o długości 50 cm i obsypujemy obficie mąką. Ostrym nożem dzielimy na 10 części.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach i przykrywamy ściereczką na 30 minut. Uwaga sporo rosną.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni grzałka góra dół. Na najniższym poziomie wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione 1 szkl. wody bułeczki będą rumiane i chrupiące. Pieczemy od 12- 15 minut temp 200 stopni. Smacznego

Zgłoś naruszenie

misti102

hmm, a to jajko nie sprawi, że są twardsze?? nigdy nie robiłam z jajkiem, ale może czas sprobować, bo jeśli to jest to co na zdjęciu, to faktycznie wyglądają obłędnie !

11.01 o 10:56    |  1

edytapszeh

Wow

9.01 o 18:38       | 

Misieczka

wyglądają pysznie

9.01 o 5:57       | 

Misieczka

naczynie żaroodporne przykryć pokrywką czy zostawić bez pokrywki?

9.01 o 5:56       |  1 Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY