Więcej zszywek z tablicy

comida

Chleb, który zawsze się uda...
Uwielbiam jedzenie... A jed...
Liście laurowe - właściwości.
Likier pomarańczowy
wafle
Wytrawny keks z warzywami -...
Naturalne antybiotyki
Gulasz z jelenia
Pizzę robię w domu bardzo c...
Mroczne keto czarne ciastka...
Jesień na talerzu zamiast n...
El classic czyli Pa amb tom...
Smak rodem z PRL-u czyli pa...
Ciasto Torcik Bananowe Nieb...
Mercedes wśród serników – p...
soki pomidorowe wlasnej pro...
Makaron z truskawkami AnnMarie
Chleb orkiszowy z ziarnami
Razowe bułeczki z serkiem
Sałatka z kurczakiem i szpa...
likier miętowy Kiedy masz z...
Serowa tarta z borówkami
Syrop z pędów sosny
Zdrowe batony daktylowo-orz...
Jedzenie w nocy jest ,, nie...
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...

Więcej zszywek ze źródła

wielkiezarcie.com

Ciasteczka kokosowe z dżemem Ogórki z czosnkiem - sałatk... Lekka masa cytrynowo-kokosowa Lekka masa cytrynowo-kokosowa Składniki:
Robię lasagne w ... Zrazy kociewskie
1 kg mięsa... Karkówka według przepisu Ur... Ciasto na pizze Rolada z sera żółtego
milibarcamili

milibarcamili od safari

Dodane 26.03 o 14:05 z

wielkiezarcie.com

Obserwuj

Chleb, który zawsze się udaje :) 700 g mąki tortowej

(lub mieszanki różnych rodzajów mąki) 2 łyżeczki soli 25 g miękkiego masła 15 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 150 ml letniego mleka 300 ml wody Pomada: 1 łyżka mąki 150 ml wody szczypta soli Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, wymieszać z 2 łyżkami letniego mleka, przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, wymieszać ze szczyptą soli. Wlać letnie mleko, wodę, roztopione masło. Składniki połączyć i wyrabiać 10 minut. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut. Ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Ponownie krótko wyrobić, uformować bochenki, odstawić na 10-15 minut. Ponacinać ostrym nożem. Aby chlebek po upieczeniu miał błyszczącą skórkę, posmarować go pomadą z wymieszanych i zagotowanych składników. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 230 st. C. Następnie zmniejszyć temperaturę i do 180 st. C i piec przez około 20 minut. Gotowy, rumiany studzić na kratce.

Zgłoś naruszenie

Marcia2705

ochhh uffff że tak powiem.. A jednak jesteś... uwierzysz jeśli Ci powiem ze cie szukałam? dawno mi się w oczy nie rzuciłaś.. pozdrawiam :)

przedwczoraj o 8:12       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY