Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

Ciasto z jabłkami bez piecz...
NAJLEPSZY Sernik kakaowy po...
Najprostszy, śmietankowy se...
Kruche rogaliki z marmoladą...
Szybkie Ciasteczka z Dżemem...
Ciasto salceson
Ależ to jest pyszne! Budape...
Kruche ciasto z czereśniami...
Czekoladowy Napoleon ciasto...
PROSTA ROLADA Z WAFLI BEZ P...
BABECZKI – PRZEPIS ilovebak...
Szarlotka z bezową pianką 2...
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Lodowy Snickers

Składniki ...
CZEKOLADOWE CIASTO Z HERBAT...
masa cukrowa- przepis
Masa cukrowa/lukier plastyc...
Idealny do tart, tortów, ba...
pierniczki
Rolada kokosowa 

Na biszko...
Orange curd czyli wspaniały...
Przepis na prosty lemon curd
Tort śmietanowy z jagodami ...
Sos waniliowy
ROLADA ŚMIETANOWO-KOKOSOWA ...
W tortownicy o średnicy 23 ...

Więcej zszywek ze źródła

niebonatalerzu.blogspot.com

Ciasto bananowe
składniki (... Niebo na talerzu Sernik z bakaliami i bezą Szarlotka na cieście ucieranym Tort makowy z masą serowo-k... składniki (na 12 dużych muf... Chleb zytni na zakwasie Zapiekanka z cukinii Nalewka cytrynowa

Ciasto z jabłkami bez pieczenia składniki ( na tortownicę

22 - 23 cm) : - 200 g dowolnych, zwykłych herbatników - 50 g stopionego masła - 1 kg twardych jabłek (u mnie antonówka) - trzy łyżki cukru - galaretka cytrynowa - 1 szklanka kaszy manny - 1 l mleka - 1/2 kostki masła 82% (100 g) - cztery duże, czubate łyżki cukru - 3 łyżki wiórków kokosowych na wierzch - galaretka agrestowa Herbatniki pokruszyć (ręką, przesypując ciastka do plastikowej torebki lub malakserem), dodać stopione masło, wymieszać. Dno i boki tortownicy wyłożyć arkuszem papieru do pieczenia. Wysypać herbatniki na spód, docisnąć łyżką tworząc równą warstwę. Galaretkę agrestową rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Zasypać cukrem, włożyć do rondelka i podgrzewać chwilę mieszając, aż lekko zmiękną. Zasypać proszkiem galaretki cytrynowej, wymieszać. Mleko zagotować z masłem, cukrem i wiórkami, dodać kaszę i mieszać do zgęstnienia. Na warstwę herbatników wyłożyć połowę jabłek z galaretką, następnie połowę kaszy, ponownie warstwę jabłek i znów warstwę kaszy. Jeśli galaretka agrestowa ma już na wpół stężałą konsystencję, zalać nią wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Wierzch najlepiej przykryć folią, by ciasto nie złapało innych zapachów. - PRZEPIS POCHODZI Z: niebonatalerzu.blogspot.com

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY