Więcej zszywek ze źródła

gotujmy.pl

Pstrąg tęczowy w marynacie ... Rogaliki z czekoladowym nad... Papryka w zalewie słodko-kw... Bułki twarogowe Halibut w sosie slodko- kwasny Przekąski z ciasta francusk... deser panna cotta Rurki ze śmietaną i serem m... Corn dogi
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 6.03 o 16:06 z

gotujmy.pl

Obserwuj

Dwukolorowa babka bananowa



60g gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
60g margaryny
3/4 szklanki cukru
3 dojrzałe banany
2 jajka w temp pokojowej
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
szczypta soli

Margarynę roztopić, przelać do innej miski i ostudzić. Do garnka po margarynie wrzucić połamaną czekoladę i roztopić . Ostudzić. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Banany rozgnieść wlać do nich margarynę , dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce zmiksować jogurt z jajkami dodać mąkę a następnie dodać banany. Do innej miski odlać 1/3 część ciasta i dodać roztopioną czekoladę , kakao i wymieszać . Jasne ciasto przelać do keksówki wyrównać powierzchnie i wylać na nie ciemne ciasto. Piec około 1h w temp 180 stopni.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: