Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Zdrowe kulki mocy z komosą ...
Pierniczki na Boże Narodzenie
Bounty
Składniki •	Ciasto na naleś...
Placuszki na maślance z ser...
Bardzo puszyste bułeczki Sk...
Kotlety ziemniaczane w waflu
Pampuchy Składniki: ok. 0.5...
Czosnkowe mini bagietki Zac...
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Tarta Składniki na kruchy s...
Szyszkowa dama
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Lody z jogurtu greckiego (b...
Składniki: 2 x po 1,5 kg sc...
Chleb z chrupiącą skórką 1 ...
Markizy z płatkami owsianym...
Sałatka z kurczakiem i anan...
Paluchy wiedźmy na Hallowee...
Bajgle pizzowe, czyli pizza...
Domowe ciasto Milky Way bez...
Mercedes wśród serników – p...
Ciasto toffi – bez pieczenia
Tarta malinowa bez pieczeni...
Snickers bez pieczenia masa...
hateORlove

hateORlove od madzia1991

Dodane 14.11 o 21:15
Obserwuj
Gniazdka Składniki na około 25 gniazdek (w zależności od wielkości szprycy): 200 g mąki pszennej 100 g masła 4 jajka szczypta soli olej do smażenia Na glazurę lukrową: 200 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody W garnku zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i na wrzątek jednym ruchem wsypać przesianą mąkę, cały czas energicznie mieszając. Ucierać ciasto, aż będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. Ostudzić. Ciasto przełożyć do misy miksera i zmiksować z wbijanymi kolejno jajkami. Przełożyć do szprycy cukierniczej. Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty o boku około 10 cm, posmarować je olejem. Na każdy wycisnąć kółka ciasta o średnicy 6 - 7 cm (można też najpierw wyłożyć je na papier, a potem wyciąć - jest chyba szybciej ;-). Olej rozgrzać w szerokim rondlu. Partiami wkładać pączki (papierem do góry, a po 1 minucie go usunąć - lekko odchodzi). Smażyć po 4 - 5 minut z każdej strony, olej powinien mieć temperaturę około 180ºC. Wyjąć, odsączyć na bibule. Cukier puder utrzeć z 2 - 3 łyżkami wrzątku i sokiem z cytryny. Udekorować lukrem pączki. Uwaga: Ciasto można również upiec; jest to ciasto parzone, pieczemy je w taki sposób jak ptysie

Gniazdka Składniki na około 25 gniazdek (w zależności

od wielkości szprycy): 200 g mąki pszennej 100 g masła 4 jajka szczypta soli olej do smażenia Na glazurę lukrową: 200 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody W garnku zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i na wrzątek jednym ruchem wsypać przesianą mąkę, cały czas energicznie mieszając. Ucierać ciasto, aż będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. Ostudzić. Ciasto przełożyć do misy miksera i zmiksować z wbijanymi kolejno jajkami. Przełożyć do szprycy cukierniczej. Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty o boku około 10 cm, posmarować je olejem. Na każdy wycisnąć kółka ciasta o średnicy 6 - 7 cm (można też najpierw wyłożyć je na papier, a potem wyciąć - jest chyba szybciej ;-). Olej rozgrzać w szerokim rondlu. Partiami wkładać pączki (papierem do góry, a po 1 minucie go usunąć - lekko odchodzi). Smażyć po 4 - 5 minut z każdej strony, olej powinien mieć temperaturę około 180ºC. Wyjąć, odsączyć na bibule. Cukier puder utrzeć z 2 - 3 łyżkami wrzątku i sokiem z cytryny. Udekorować lukrem pączki. Uwaga: Ciasto można również upiec; jest to ciasto parzone, pieczemy je w taki sposób jak ptysie

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Pomysły Pomysły Przepisy +111 innych
Zgłoś naruszenie

majkelol

mmh pycha :*

 |  19.11 o 13:33  

sznapsxdd

Za dużo też nie można zjeść . Sama wiem , bo jak się ostatnio ojadłam to ciężkich niestrawności dostałam , a gazy takie , że ho ho :(

 |  15.11 o 15:49   Pokaż odpowiedzi

Monicasofia

Uwielbiam te ciacha

 |  13.11 o 9:29  

planeciara123

ile jeden z nich miałby kcal?

 |  10.11 o 17:03  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: