Więcej zszywek z tablicy

Szama

Jedzenie do Pracy – TOP 15 ...
buttercream
Nadziewane ziemniaki
Drink Tropical Bay
Ciasto góra lodowa
Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
SKŁADNKI: ok. 350g kukurydz...
Jedzenie do Pracy: TOP 15 N...
Kakaowe ciasto kruche z bud...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Surówka na majówkę w 5 minut
Ciasto Rocher - bez pieczni...
Zapiekanka z Makaronem: 15 ...
Kruche ciasto z mlecznym bu...
Sernik z kokosem bounty
Ciasto 7 days
Ciasto princessa zebra
sałatka z ryżem i kurczakiem
BACI DI DAMA WŁOSKIE CIASTE...
Lamingtony
Przekąski na Imprezę w Wers...
15 Pysznych Przepisów na Św...
Makowa panienka
Ciasto princessa zebra
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Barbie Drink

Więcej zszywek ze źródła

eksplozjasmaku.blox.pl

Kruche ciasto z mlecznym bu... Norweski deser jabłkowy Kruche ciasto z mlecznym bu... roladki z kurczaka z rikott... Ryba w occie, przepis po kl... Sałatka ziemniaczana z wędz... Domowa kahlua
Składniki:

 ... Sałatka z kapustą pekińską,... Makaron w sosie pieczarkowym
Kate_W

Kate_W od Anita205

Dodane 24.03 o 11:20 z

eksplozjasmaku.blox.pl

Obserwuj

Kruche ciasto z mlecznym budyniem i jagodami Składniki

na ciasto: 4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru pudru 1 1/2 kostki margaryny 6 dużych żółtek 2 łyżki kwaśnej śmietany Mąkę, cukier, proszek przesiać do dużej miski. Masło pokroić na małe kawałki, dodać do mąki i zmieszać aż powstaną grudki. Dodać żółtka i śmietanę i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozwałkować i wyłożyć nią blachę (u mnie 25/36 cm), wstawić do lodówki. Mniejszą część zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Składniki na budyń: 600 ml mleka 16 łyżek mleka w proszku 6-12 łyżek cukru 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Mleko w proszku, cukier i ekstrakt waniliowy zalać szklanką mleka i dokładnie wymieszać. Zagotować. Do pozostałego mleka dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować, aż budyń będzie gęsty. W związku z wątpliwościami niektórych czytelniczek podwoiłam proporcje na budyń. Ja swój zrobiłam z mniejszych, ponieważ jednak nie każdemu się to udaje, można zrobić nieco większą porcję a jeśli się okaże, że jest go za dużo, po prostu nie wykładajcie całości na ciasto. Na pewno dzieci chętnie go zjedzą. Przestudzony budyń przełożyć na kruche ciasto, można je wcześniej podpiec, ale niekoniecznie. Na wyrównanym budyniu rozłożyć jagody, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180stopni, przez około 45-50 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
PRZEPISY Słodkości kuchnia jedzonko +32 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: