Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 12.04 o 7:06
Obserwuj
Pieczony zając
Składniki:
Mąka - 1kg
Mleko - 150ml
Olej - 200ml
Woda - 300ml
Drożdże - 70g
Sól - 30g
Cukier drobny biały w kartonie z zakrętką „Cukier Królewski” - 40g
Cukier perlisty „Cukier Królewski”
Konfitura morelowa - 200g
Rodzynki - 100g
Przygotowanie:
W lekko podgrzanym mleku, z dodatkiem cukru drobnego białego i 3 łyżek mąki, przygotowujemy rozczyn z drożdży. Kiedy rozczyn zwiększy swoją objętość, łączymy go z mąką, wodą i olejem. Wyrabiamy ciasto i gdy jest już dobrze wyrobione odstawiamy na krótką chwilę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 10 kawałków. Z każdego robimy cienki wałeczek, od którego odkrawamy jeden kawałek 3 cm i jeden 1 cm. Pozostałą część zwijamy w spiralę, do której dokładamy ten 3-centymetrowy nacięty kawałek (główka królika) oraz 1-centymetrowy czyli ogonek. Wypiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu zająca smarujemy konfiturą morelową i posypujemy cukrem perlistym. Z rodzynek robimy oczka.

Pieczony zając

Składniki:
Mąka - 1kg
Mleko - 150ml
Olej - 200ml
Woda - 300ml
Drożdże - 70g
Sól - 30g
Cukier drobny biały w kartonie z zakrętką „Cukier Królewski” - 40g
Cukier perlisty „Cukier Królewski”
Konfitura morelowa - 200g
Rodzynki - 100g
Przygotowanie:
W lekko podgrzanym mleku, z dodatkiem cukru drobnego białego i 3 łyżek mąki, przygotowujemy rozczyn z drożdży. Kiedy rozczyn zwiększy swoją objętość, łączymy go z mąką, wodą i olejem. Wyrabiamy ciasto i gdy jest już dobrze wyrobione odstawiamy na krótką chwilę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 10 kawałków. Z każdego robimy cienki wałeczek, od którego odkrawamy jeden kawałek 3 cm i jeden 1 cm. Pozostałą część zwijamy w spiralę, do której dokładamy ten 3-centymetrowy nacięty kawałek (główka królika) oraz 1-centymetrowy czyli ogonek. Wypiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu zająca smarujemy konfiturą morelową i posypujemy cukrem perlistym. Z rodzynek robimy oczka.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Słodkości, zdobienie, pomysły przepisy Ciasta, placki, torty, babki +40 innych
Zgłoś naruszenie

julllaaa

zrobilam, wyszlo pycha

1  |  15.04 o 13:13  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: