Więcej zszywek z tablicy

Sztuka jedzenia

pyszności ❤ 1 warstwa to ga...
Świńska kąpiel :)
imprezowa przekąska
Super Simple Sheet Cake Dec...
*.*
Gofry wg Michela Roux : prz...
Tarta ze szpinakiem, kurcza...
capuccino
Kuleczki ziemniaczane w pan...
Lody chirin-chirin.
SPRWADZONY PRZEPIS NA CALZO...
Michael Zee
Michael Zee
mimi_brune
Alya Galinovskaya mimi_brune
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
RAINBOW HEART CAKE | Surpri...
RAINBOW ZEBRA CAKE | How to...
Zupa chińska z pierożkami w...
Sernikobrownie
Arbuzz♡
jolene

jolene od klaudi_a885

Dodane 10.02 o 19:30
Obserwuj
pyszności ❤ 1 warstwa to galaretka malinowa, rozpuszczona w 350 ml wody, po przestudzeniu odlałam pół szklanki na warstwę różową a do pozostałej części galaretki dodałam ok 150 g malin. Warstwa kolejna: 390 g zmiksowanego i napowietrzonego jogurtu naturalnego gęstego Bakoma zmiksowałam z 2 łyżeczkami cukru pudru i rozpuszczoną żelatyną (4 listki żelatyny namoczyłam przez 5 minut w wodzie, odcisnęłam i rozpuściłam w kąpieli wodnej, (bez gotowania), wlałam łyżkę jogurtu, wymieszałam, potem kolejną i pozostały jogurt zblendowałam ponownie aż pojawiły się pęcherzyki powietrza). To czysto jogurtowa warstwa, z niej odlewamy pół szklanki, dodajemy ok. 80 g przetartych przez sito malin i pół szklanki galaretki malinowej, którą wcześniej odlaliśmy, miksujemy Przelałam do szklanek przy pomocy lejka zrobionego z plastikowej butelki, które umieściłam w pudełku pod kątem. Schłodziłam ok.20 minut. Warstwy wylewałam naprzemiennie po uprzednim zastygnięciu, zmieniając kąt. Szklanki odkładałam do zamrażarki co przyspieszyło tężenie (to proporcje na duże porcje)❤

pyszności ❤ 1 warstwa to galaretka malinowa, rozpuszczona

w 350 ml wody, po przestudzeniu odlałam pół szklanki na warstwę różową a do pozostałej części galaretki dodałam ok 150 g malin. Warstwa kolejna: 390 g zmiksowanego i napowietrzonego jogurtu naturalnego gęstego Bakoma zmiksowałam z 2 łyżeczkami cukru pudru i rozpuszczoną żelatyną (4 listki żelatyny namoczyłam przez 5 minut w wodzie, odcisnęłam i rozpuściłam w kąpieli wodnej, (bez gotowania), wlałam łyżkę jogurtu, wymieszałam, potem kolejną i pozostały jogurt zblendowałam ponownie aż pojawiły się pęcherzyki powietrza). To czysto jogurtowa warstwa, z niej odlewamy pół szklanki, dodajemy ok. 80 g przetartych przez sito malin i pół szklanki galaretki malinowej, którą wcześniej odlaliśmy, miksujemy Przelałam do szklanek przy pomocy lejka zrobionego z plastikowej butelki, które umieściłam w pudełku pod kątem. Schłodziłam ok.20 minut. Warstwy wylewałam naprzemiennie po uprzednim zastygnięciu, zmieniając kąt. Szklanki odkładałam do zamrażarki co przyspieszyło tężenie (to proporcje na duże porcje)❤

Zgłoś naruszenie

1989malinka

jeśli smakuje jak wygląda to aż ślinka cieknie

11.02 o 0:07      1  | 

jolusia1

wygląda obłędnie i pewnie też tak smakuje

10.02 o 8:16      1  | 

HAPPY24

macie przepis?

8.02 o 18:23   1  | 

Leila87

jest gdzieś przepis, jak to zrobić

8.02 o 9:25   2  |  Pokaż odpowiedzi

Olejszaa

To musi być pyszne :D !

7.02 o 15:53   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY