Więcej zszywek z tablicy

drób

Obiad z Kurczakiem: TOP 15 ...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Błyskawiczna potrawka z kur...
Kurczak pieczony w śmietanc...
Szybki kurczak z warzywami ...
Kurczak po włosku w pomidor...
Piersi z kurczaka w cieście...
Kurczak w sosie Camembert
Kotlet de volaille ...
kurczak w pieczarkach stopi...
kurczak w sosie serowo - pi...
meksykanskie roladki - prze...
Gulasz z kurczaka z pieczar...
Kurczak pieczony w musztard...
Kotleciki z kurczaka z sere...
curry z kurczakiem i cukinią
Ryż curry z kurczakiem i zi...
Piersi kurczaka w sosie śmi...
    KURCZAK W SOSIE PAPRYK...
Chrupiące kąski z kurczaka
Kurczak z fasolką i pomidor...
Kurczak curry z warzywami i...
Filet z pieczarkami w maśla...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Kurczak nadziewany kurkami ...
Szaszłyki
ewakalinowska24

ewakalinowska24 od juzzda

Dodane 21.05 o 8:24
Obserwuj
Ryż curry z kurczakiem i zielonymi warzywami | Buszująca w kuchni Składniki filet z kurczaka, 300 gram cebula, 1/2 sztuki czosnek, 2 ząbki imbir, 2 centymetry korzenia ryż basmati, 150 gram woda, 500-700 mililitrów brokuły, 1/2 główki groszek zielony, garść sól, pieprz, curry oliwa do smażenia natka pietruszki, 1 mały pęczek Sposób przygotowania 1. Kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Przesmażyć na oliwie i przełożyć na talerz. 2. Na tej samej nieumytej patelni zarumienić drobno pokrojoną cebulkę, starty czosnek i imbir oraz 1 łyżeczkę curry. Wsypać ryż i zalać wodą (500 ml). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. W razie potrzeby dolać wody. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wrzucić brokuły i groszek. Gotować aż ryż i warzywa będą miękkie, a woda się zredukuje. Dodać kurczaka i drobno posiekaną natkę, wymieszać. Chwilę podgrzewać.

Ryż curry z kurczakiem i zielonymi warzywami | Buszująca

w kuchni Składniki filet z kurczaka, 300 gram cebula, 1/2 sztuki czosnek, 2 ząbki imbir, 2 centymetry korzenia ryż basmati, 150 gram woda, 500-700 mililitrów brokuły, 1/2 główki groszek zielony, garść sól, pieprz, curry oliwa do smażenia natka pietruszki, 1 mały pęczek Sposób przygotowania 1. Kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Przesmażyć na oliwie i przełożyć na talerz. 2. Na tej samej nieumytej patelni zarumienić drobno pokrojoną cebulkę, starty czosnek i imbir oraz 1 łyżeczkę curry. Wsypać ryż i zalać wodą (500 ml). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. W razie potrzeby dolać wody. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wrzucić brokuły i groszek. Gotować aż ryż i warzywa będą miękkie, a woda się zredukuje. Dodać kurczaka i drobno posiekaną natkę, wymieszać. Chwilę podgrzewać.

Zgłoś naruszenie

vixen89

Bardzo dobre, będę robić częściej :) Nie dodałam jedynie imbiru, bo nie miałam w domu

30.04 o 21:26   1  | 

izeczka177

Groszek może być z puszki konserwowy ?

15.02 o 17:54   1  | 

joleczek84

Jeśli nie lubisz imbir nie jest konieczny :)

17.01 o 17:36   1  | 

blackdesire

czy można zamienić imbir ?

17.01 o 16:53   4  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY