


Sernik mascarpone z Nutellą Na 4 porcje lub blaszkę ok.
20×20 cm Spód: 150 g ciasteczek zbożowych 40 g masła Masa serowa: 250 g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki Nutelli 1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36% Ciasteczka na spód kruszymy drobno. Mieszamy okruchy ze stopionym masłem. Wsypujemy na dno pucharków lub wgniatamy w dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i Nutellą. Stopniowo dolewamy śmietankę, miksując na wysokich obrotach. Kiedy masa będzie jednolita i puszysta, nakładamy ją na przygotowany spód i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na min. pół godziny. Smacznego! :)
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
Quennbezkorony
o mniam ^^
gocha_123_
Pysznie wygląda.SUPER! Na pewno spróbuje! DZIĘKS
superunicorn
ale podałeś przepis na sernik a nie na mus
Angelika_98
Próbował ktoś może musu ze zdjęcia? ;)
Angelika_98
Próbował ktoś może musu ze zdjęcia? ;)
kathyleonia
wygląda zabójczo!
Parlay
To nie jest przepis na deser ze zdjęcia...