Więcej zszywek z tablicy

Cake

tarta limonkowa
spód:
220 g...
Ciasto Piniata
Na 1 babkę (...
Tęczowy tort chałwowy
Skład...
Semifreddo malinowe z pokru...
Sernik z kiwi
Składniki na ...
Pascha czekoladowa z ptasim...
Sernik z fistaszkami

Skład...
Przepyszny kokosowy sernik ...
Potrójnie czekoladowy serni...
Sernik "Zebra" (w...
Sernik kajmakowy (krówkowy)...
Sernik nowojorski
Składniki...
Lekki jagodowy sernik na zi...
Tarta cytrynowa.

Skład:

1...
Czekoladowe brownie z owoca...
Puszysty deser śmietankowy ...
Zimowy tort kokosowy

Skład...
Tort bezowy z musem z mango...
Oreo tiramisu

Skład:

4 żó...
Sernik z białą czekoladą i ...
Sernik na zimno z białą cze...
Basbusa (basbousa) - arabsk...
Bezglutenowe brownie z kasz...
Blok mleczny z żurawiną

Sk...
Sernik z masłem orzechowym ...
Sernik na zimno z frużeliną...

Więcej zszywek ze źródła

www.poracoszjesc.pl

biszkoptowe z mascarpone Naleśniki biszkoptowe piernik swiateczny NALEŚNIKI BISZKOPTOWE Dietetyczne babeczki biszko... Najlepsze domowe lody wanil... Sorbet z wina

Składniki:

... Lody kokosowe

Składniki:

... Morelowe lody jogurtowe

Sk...
Canis

Canis

Dodane 25.08 o 13:29 z

www.poracoszjesc.pl

Obserwuj

Sernik z masłem orzechowym i karmelem na spodzie brownie


Składniki:
Spód:

100 g gorzkiej czekolady
70 g masła
1/3 szklanki cukru
2 jajka
40 g mąki pszennej


Masa serowa:

500 g sera twarogowego 3 krotnie mielonego
3 jajka
3 żółtka
200 g cukru
125 ml kwaśnej śmietany 18 %
100 g gładkiego masła orzechowego
150 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków
1 łyżka mąki ziemniaczanej


Karmel:

150 g cukru
1/4 szklanki wody
1/3 szklanki śmietany kremówki
posiekane orzeszki ziemne
gruboziarnista sól


Wykonanie:

Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.

Najpierw przygotowujemy spód. Połamaną czekoladę i posiekane masło wrzucamy do miski i umieszczamy na kąpieli wodnej. Czekamy aż wszystko się roztopi, mieszamy i odstawiamy aby masa lekko ostygła, następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i wylewamy ciasto to silikonowej tortownicy o wymiarze ok. 21 cm. Pieczemy ok. 15 minut w 180 st. Następnie studzimy.

Abu przygotować masę serową wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, nie miksujemy zbyt długo, aby masa nie była bardzo napowietrzona. Wtedy nasz sernik będzie płaski. Ser wykładamy na wystudzony spód i pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st. Po upieczeniu pozostawiamy w uchylonym piekarniku, do całkowitego ostudzenia.

Sernik posypujemy posiekanymi orzeszkami. Cukier i wodę zaczynamy podgrzewać na średnim ogniu, do czasu aż zacznie się karmelizować i uzyska złotą barwę, wtedy zestawiamy go z ognia i stopniowo dodajemy śmietanę, ciągle mieszając sos. Sos przelewamy do oddzielnego naczynia i czekamy aż lekko przestygnie, wtedy polewamy nim sernik, posypujemy gruboziarnistą solą i czekamy aż sos całkiem stężeje. Sernik przechowujemy w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY