zuzia21n

zuzia21n
Moje tablice obserwuje 26 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
*** MYCIE TWARZY WODĄ GAZOWANĄ Dlaczego woda gazowana dobrze wpływa na cerę? 1.Ma właściwości odmładzające – zwiększa elastyczność skóry i ją napina 2.Doskonale ją oczyszcza - działa jak delikatny peeling, który usuwa martwy naskórek i bardzo efektywnie oczyszcza pory, pozbywając się zanieczyszczeń i łoju 3.Zawarte w niej składniki doskonale dotleniają komórki skóry 4. Pozbędziesz się opuchlizny i sprawisz, że koloryt będzie wyrównany i pozbawiony przebarwień. 5.Taki zabieg może być stosowany przy wszystkich typach cer Jak myć twarz? 1. Wymieszaj wodę gazowaną z wodą kranową (lub niegazowaną mineralną) w proporcji 1:1. 2. Zamocz twarz w mieszance na 15 sekund (niektórzy zamaczają twarz na tak długo, na ile starczy im wstrzymany oddech pod wodą). 3. Osusz skórę. Nie wolno stosować takiego mycia częściej niż 1-2 w tygodniu. Inną metodą używania wody gazowanej do oczyszczania twarzy, jest zamoczenie w miksturze wacika kosmetycznego i postępowanie tak, jak w przypadku toniku.​ Przepis na PTASIE MLECZKO!!! czekoladowa warstwa <- I garnek -> puszka mleczka kokosowego - 400 g <- ( ekologicznego jeśli jest taka możliwość ) -> 2 łyżki kakao -> 4 łyżki ksylitolu (miód) <- wersja zdrowa lub inne -> 1/2 łyżeczki cynamonu -> 2 łyżeczki agaru (wegetariańska żelatyna) <- wersja zdrowa waniliowa warstwa <- II garnek -> puszka mleczka kokosowego - 400 g <- ( ekologicznego jeśli jest taka możliwość ) -> 100 ml mleka roślinnego (np migdałowe) -> 4 łyżek nasion chia -> 4 łyżki ksylitolu (miód) <- wersja zdrowa lub inne -> laska wanilli lub więcj -> 1,5 łyżeczki agaru Gotujemy osobno w II naczyniach połączone składniki -> bez agaru -> po zagotowaniu dodajemy agar i gotujemy jeszcze do 7-10 min Naczynie o średniczy 25 cm lub kwadratowa blaczka -> przykrywamy papierem do pieczenia -> wlewamy 1/2 masy czekoladowej i wkładamy do lodówki na jakieś 3-5 min. Następnie wlewamy na połowę czekoladowej masy ( która była w lodówce) całą waniliową masę i ponownie umieszczamy w lodówce na jakieś 15 min. Oczywiście pozostała masa czekoladowa (1/2) stężała, ale to nie problem ponieważ lekko ją podgrzewamy i jest płynna. Zalewamy pozostałą 1/2 masy czekoladowej naszą formę i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Smacznego. Pizza bez piekarnika, bo z patelni! Kotleciki siekane Składniki: podwójna pierś z kurczaka szczypta przyprawy do kurczaka 5 dag startego żółtego sera 1 jajko 1 łyżka mąki Szczypta soli Szczypta pieprzu 3 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku Kurczaka kroimy w kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy drobniutko. Do garnka lub miski wsypujemy nasze pokrojone składniki. Dodajemy również jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę przyprawy do kurczaka, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron. Smacznego!
julitek123
Obserwuj

Zszywek: 2991 · Obserwują ją: 2047

Ostatnio dodane:

❤❤❤ Suicide ... 13 reasons why
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 190010

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 0

AlicjaTaZbajki
Planeta Ziemia Obserwuj

Zszywek: 1394 · Obserwują ją: 2968

Ostatnio dodane:

... Włoska pomidorowo-szpinakowa zupa z makaronem orzo (4-6 porcji): •2 łyżki oliwy z oliwek •1,5 szklanki posiekanej cebuli •1¼ szklanki marchewki pokrojone w połówki talarków •1 szklanka selera •6 ząbków czosnku (pieczony) •6½ szklanki bulionu warzywnego (lub z kurczaka) •2 puszki krojonych pomidorów z puszki •1 ½ łyżka pesto •1 ½ szklanki orzo •½ łyżeczki suszonego tymianku •½ łyżeczki przyprawy włoskiej (np Kamis) •½ łyżeczki oregano •3 szklanki młodego szpinaku •sól i pieprz do smaku Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 4-5 minut, aż się lekko zrumieni. Dodać marchew, seler i pieczonego czosnku i nadal podsmażyć przez kolejne 3 minuty. Dodaj wraz z pomidorami, pesto, orzo, przyprawy (tyminek, włoska, oregano) i mieszaj do połączenia. Zmniejsz ogień i pozwól orzo ugotować się al dente mieszając od czasu do czasu. Tuż przed podaniem dodać młody szpinak i nadal gotować przez ok. 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ciepłe. *Pieczony czosnek można zastąpić świeżym hamak Super opakowanie na prezent dla kogoś!
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY