Babeczki - panda Ciasto 1szklanka ciepłego mleka /1
cup/ 3 jajka 4 łyżki margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka kakao w proszku 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia Przesiać suche składniki do miski. Zmiksować jajka, margarynę i mleko. Dodać cukier - zmiksować. Dodać stopniowo suche składniki, mieszając cały czas. Upiec babeczki. Przygotować czekoladową polewę - 1 puszka mleka skondensowanego słodzone - 4 łyżki kakao - 1 łyżka masła Do rondelka włożyć wszystkie składniki i mieszać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Krem waniliowy 2 szklanki mleka - Ekstrakt z wanilii i rumu 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 żółtka jaj Wiórki kokosowe +150 ml śmietany Zagotuj szklankę mleka. Wymieszaj mąkę, cukier oraz żółtka w 1 szklance mleka. Dodaj do gorącego mleka, cały czas mieszając. Dodaj ekstrakt waniliowy – gotuj/najlepiej w kąpieli wodnej/ aż mieszanina zgęstnieje. Dodaj wiórki kokosowe i śmietanę. Babeczki wydrążyć, napełnić kemem, przykryć odciętym ciastem, oblać polewą. Głowa pandy 150 g masła 2 szklanki cukru 100 ml mleka Ekstrakt rum. Wiórki kokosowe Bita śmietana Mleko w proszku Masło, cukier mleko oraz rum dobrze ubić, dosypywać tyle mleka w proszku, by dało się formować kulki. Obtoczyć w bitej śmietanie i wiórkach. Ułożyć na babeczkach. Z oreo zrobić łapki, udekorować
Użytkownicy także przypinają: