Więcej zszywek z tablicy

food

Prosty sernik na zimno z bi...
Zakręcone drożdżówki Składn...
Omlet z szynką i pieczarkam...
zupa koperkowa - świetna na...
Pigwówka – nalewka z pigwowca
pomysłowe desery
Kanapka szefa – czyli mąż w...
krem bananowo migdałowy-baza
Nutella biała z jabłek
Pyszna salatka idealna do g...
___m
mniam
Przekąska roladki ciasto fr...
idealne na impreze koreczki...
sałatka cezar przepis po kl...
Biszkopt pieczony według te...
SUPER PROSTE PRZEKĄSKI - FA...
babka z czekoladą chyba mni...
Sałatka meksykańska sałatka...
Sałatka toscani (przepis po...
Chrupiąca tarta z cukinią. ...
Muffiny - Przepis podstawowy
Pijana śliwka Składniki: bi...
Sernik Raffaello na zimno :...
roladki
roladki z tortilli
agatek2008

agatek2008 od agoosia69

Dodane 8.08 o 9:51
Obserwuj
Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lubna foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty): 7 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową! Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu. Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka. Wyłączamy mikser i zaczynamy dosypywać przesiane mąki. Mieszamy bardzo delikatnie przy użyciu metalowej łyżki lub szpatułki. Staramy się nie zniszczyć delikatnej struktury piany. ...

Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny

Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lubna foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty): 7 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową! Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu. Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka. Wyłączamy mikser i zaczynamy dosypywać przesiane mąki. Mieszamy bardzo delikatnie przy użyciu metalowej łyżki lub szpatułki. Staramy się nie zniszczyć delikatnej struktury piany. ...

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kulinarnie :)

Jedzenie

Ulubione

Ulubione

+160 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

adrianka123

Na pewno wypróbuję ;)

 |  6.06 o 18:28   Pokaż odpowiedzi

ekatherina88

okej teraz wyświetliły mi się komentarze!! :) już widzę ile

 |  6.06 o 10:47  

ekatherina88

właśnie go piekę, ale zauważyłam że nie jest napisane ile czasu go piec :P narazie fajnie rośnie

 |  6.06 o 10:46  

samandra98

biszkopt wychodzi super, w ogóle nie opada:) polecam przepis!

 |  3.06 o 17:45   Pokaż odpowiedzi

a_ngelka001

W sobotę miałam okazję wypróbować ten przepis:) Efekt tutaj : zszywka.pl/p/biszkopt-na-tym-zdjeciu-jest-juz-qu-9323300.html

 |  2.06 o 17:08   Pokaż odpowiedzi

kapustka5

przepis calkiem zachecajacy by nareszcie miec tort nie przysadzisty. Moj syn od wielu lat dostaje "Forêt Noir "na urodziny: uwielbia- jednak moj biszkopt zawsze siada. Ale to dopiero w listopadzie- w wakacje zrobie tort z truskawkami , smietana i zaleje galaretka.Chcialabym wiedziec ile czasu piec ?zapomnoialas dopisac a to wazne- czy potem odrazu wyjac z foremki czy troche poczekac?

 |  2.06 o 11:44   Pokaż odpowiedzi

huehueee

czy ktoś próbował taki upiec? wyszedł?

 |  21.05 o 16:14  

mancia

akurat mam okazję, aby go wypróbować :)

1  |  5 21.05 o 8:26   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: