Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Babka Wielkanocna – TOP 15 ...
Tort leśny mech z kremem po...
Babka Zebra
Przepisy na faworki - trady...
Chruściki budyniowe – puszy...
Prosty Tort Makowy „Śnieżne...
Pierniko - sernik.
15 Przepisów na Pyszne Cias...
Dzisiaj premiera naszego eb...
Zemsta teściowej

Składniki...
Ciasteczka kulurakia (Grecja)
Jagodzianki
Piernik marchewkowy
Składniki (na tartę w formi...
:D !
Domowe pączki na tłusty czw...
Ciasto ORZECHOWIEC!
Składni...
Sernik jak puch
Muszę kiedyś zrobić :D
Proste ciasto jogurtowe z t...
Tartaletki z kremem śmietan...
Ciasto rafaello bez pieczen...
Chyba najlepszy letni deser...
PUSZYSTY FIT SERNIK JOGURTOWY
Fit kremoówka:
Wieniec drożdżowy z makiem

Więcej zszywek ze źródła

weselnybox.pl

.... brzuch uda posladki hair Kwiatowe kule z gipsówki Suknie ślubne dla księżniczek Alternatywa dla kartki na w... Kwiatowe kule XOXO kwiatowe napisy na wes... Kule kwiatowe, które NIE ZW...
Iwka2020

Iwka2020

Dodane 16.07 o 21:34 z

weselnybox.pl

Obserwuj

Ciasto ORZECHOWIEC!


Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 jajka 150 g masła 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na polewę orzechową: 300 g orzechów włoskich 100 g masła 6 łyżek cukru 2 łyżki miodu Składniki na masę budyniową: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 250 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Rozpoczynamy przygotowywanie ciasta. Jeśli mam być szczera to robiłam to ciast tylko raz i nie mam zamiaru robić go po raz drugi. Strasznie dużo z nim roboty no i trzeba przyznać, że jest kaloryczne. Nie chce Was zniechęcać bo ciasto jest pyszne ale na pewno nie jest to szybki przepis. Sposób przygotowania: Rozpoczynamy od przygotowania masy budyniowej. Dwa opakowania budyniu rozpuszczamy w jednej szklance mleka. Pozostałe mleko podgrzewamy wraz z cukrem. Do gorącego mleka wlewamy budynie. Studzimy. Następnie zabieramy się za przygotowanie ciasta. Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do jednej miski, mieszamy i dzielimy na dwie części. Kolejnym krokiem jest masa orzechowa. Siekamy orzechy, dodajemy masło, cukier oraz miód na następnie zagotowujemy wszystkie składniki w garnku. Wracamy do naszego ciasta, które zostało podzielone na dwie części. Każdą z części ciasta rozwijamy i wkładamy do blaszki o wymiarach 22x37. Pieczemy około 11 minut w temperaturze 180stopni. Oczywiście korzystając z papieru do pieczenia. Ciasta studzimy na kratce. Kończymy również przygotowywanie naszej masy budyniowej, która powinna już ostygnąć. Miksujemy masło i stopniowo nie przestając miksować dodajemy do niej masę budyniową ( stopniowo po jednej łyżeczce). Ostatnim krokiem jest ułożenie pierwszej warstwy ciasta na blaszce a następnie wyłożenie na niej masy budyniowej. Masę budyniową przykrywamy drugą warstwą ciasta, na którą wylewamy masę orzechową. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności ciasta słodycze Słodkości :-P +3 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: