Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Rogaliki z 3 składników
Ciasteczka owsiane, więcej ...
Ptysie z kremem budyniowo-ś...
Budyniowe naleśniki
Ciasto budyniowo-czkoloadow...
Ciasto dla leniwych
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
Szybkie i łatwe w przygotow...
Fit pączki z piekarnika
Frytki z piekarnika 2
Frytki z piekarnika
Krakersik bez pieczenia - l...
Pyszne ciasto *.*
Naleśniki Rafello - obłędne...
Napoleonka na herbatnikach
Tort z nutellą i truskawkam...
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Najprostszy i najlepszy prz...
Brzoskwiniotka – kruche cia...
Domowa nutella z kaszy jagl...
Racuchy budyniowe z jabłkam...
Połączenia składników na zu...
sosy
Zupa serowa przepis
Składni...
SHOT MONTE

Składniki:
1/2 ...
ma_chere

ma_chere od MaJe_CzKa222

Dodane 7.01 o 10:25
Obserwuj
Kojarzycie rollsy z Pizza Hut? Samemu można zrobić lepsze!

Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek):

- 5 tortilli
- 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej)
- 1/2 szklanki tartego sera ementaler
- 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej)
- sól

Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem.

Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia).

Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip.

Kojarzycie rollsy z Pizza Hut?

Samemu można zrobić lepsze!

Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek):

- 5 tortilli
- 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej)
- 1/2 szklanki tartego sera ementaler
- 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej)
- sól

Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem.

Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia).

Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip.

Polubili: autsajderkaa
Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie kuchnia Jedzenieee KUCHNIA +156 innych
Zgłoś naruszenie

byhappy

robiłam i są przepyszne :) polecam

1  |  1.01 o 22:53  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: