


Kojarzycie rollsy z Pizza Hut?
Samemu można zrobić lepsze!
Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek):
- 5 tortilli
- 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej)
- 1/2 szklanki tartego sera ementaler
- 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej)
- sól
Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solÄ… do smaku. Oba sery mieszamy razem.
Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia).
Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip.
Polubili:
autsajderkaa
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
byhappy
robiłam i są przepyszne :) polecam