Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Rozmarynowy kurczak z warzy...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Wiśniowa fantazja - pychotk...
coś dla kuchcików :P
cudowny :)
sosy na grilla
sosy
Mini serniczki z czekoladą
...
Słodkości :)
pychota schab pod beszamele...
Ciasto czekoladowe bez piec...
Pychota•••
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZA...
Sernik straciatella bez pie...
Jajka zapiekane w tostach z...
Filety z kurczaka zapiekane...
  



Truskawkowy Szał:

S...
wystrój :)
Sernik malinowy

Receptura:...
Piankowiec - pychota ♥
Węgierski gulasz z kaszą gr...
Ryżowa zapiekanka z kurczak...
Sałatka meksykańska przepis...
Zapiekanka gyros
Jest to na...
Pomarańczowe uderzenie

Pot...
MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...

Więcej zszywek ze źródła

candycompany.pl

gruszki do dekoracji kuleczki żelatynowe Tarta z rabarbarem ZDROWE BATONIKI OWSIANE Z B... ZDROWE BATONIKI OWSIANE Z B... ZDROWE BATONIKI OWSIANE Z B... Proste cakepops – ciasto na... balonowe kuleczki z żelatyny Cake pops. Słodycze na patyku
AniaZmora

AniaZmora od tabeata7

Dodane 19.01 o 21:15 z

candycompany.pl

Przypięte z piankowiec
Obserwuj

Piankowiec - pychota ♥

Polubili: mala_czarna007
Zszywka przypięta także na tablicach:
food oponki Kulinarne inspiracje Słodkości +154 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

jul_iki

masz rację pycha

 |  1.06 o 17:34  

Paula18072002

Przepraszam, źle spojrzałam :D ja robię w 75 stopniach, a nie w 175, dlatego dłużej

 |  24.01 o 20:39  

Paula18072002

Mi się wydaje tak samo, zawsze jak robiłam bezy i do nich zaglądałam, to jeszcze po 30 minutach była nadal surowa :/ ale to chyba zależy od piekarnika

1  |  19.01 o 7:33   Pokaż odpowiedzi

kasiuniabe

ale piana z białek po 20 minutach będzie surowa. Czy nie?

 |  18.01 o 9:37   Pokaż odpowiedzi

Kasiula0660

Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem i gotujemy, aż powstanie bardzo gęsty, odparowany dżem. Pod koniec można dodać mąkę ziemniaczaną. Można też użyć gotowego, domowego dżemu. Jeśli dżem jest mało zwarty, proponuję podpiec go 10 minut na spodzie przed nałożeniem piany. Piana 7 białek 140 g drobnego cukru (7 łyżek) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy jeszcze kilka minut (mikserem stacjonarnym krócej niż ręcznym), aż piana będzie sztywna, lśniąca i gęsta. Pianę wykładamy na podpieczony spód i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175 C. Następnie wyłączamy piekarnik, zostawiamy w nim ciasto na kolejne 10 minut i wyjmujemy do ostudzenia. Piana może lekko przywrzeć do ścianek foremki, natłuszczonym nożem delikatnie obkrajamy piankowca i wyjmujemy z formy. Smacznego!

 |  17.01 o 18:50  

Kasiula0660

Spód 90 g zimnego masła 175 g mąki 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę 20 cm tworząc malutki rant. Nakłuwamy widelcem i chłodzimy w lodówce min. 30 minut. Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 175 C, do zarumienienia, studzimy. Dżem wiśniowy 500 g wiśni 50 g cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)

 |  17.01 o 18:50  

fudele

wykorzystaj bialka

 |  17.01 o 16:14  

kicia0102

kopiuje przepis, na pewno upieke

 |  16.01 o 23:17  

ewik089

Ciekawe ile bialek poszlo na taka piane

 |  16.01 o 19:03  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: