Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:08 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Ziemniaki Hasselback z serem i boczkiem


6 sporych ziemniaków
6 plastrów żółtego sera
sól morska w młynku
3 plastry surowego, wędzonego boczku
50 ml śmietany 12%
szczypiorek

Ziemniaki wyszorować i osuszyć ręcznikiem. Ostrym nożem ponacinać wszystkie ziemniaki tak, by nie przeciąć ich do końca. Ułożyć je na blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać oliwą i posypać solą. Piec w rozgrzanym do 200 st.C piekarniku przez 30-35 minut.

Następnie wyjąć blachę, pomiędzy paski ziemniaków wkładać pokrojone w niewielkie kwadraty plastry żółtego sera i piec jeszcze przez 15 minut. Obok ziemniaków położyć też plastry boczku.

Ziemniaki podawać z kleksem śmietany, usmażonym i pokrojonym w kostkę boczkiem oraz posiekanym szczypiorkiem.

Polubili: dzastaa9
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: