biterkofi

https://www.vinted.pl/members/811730-muzykoholik1/ubrania ZAPRASZAM DO MOJEJ SZAFY, WIELKIE CZYSZCZENIE, wSZYSTKO NA SPRZEDAŻ
biterkofi
Moje tablice obserwuje 8 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Rzeszów
Kokosanki! :)

Lepszego sposobu na wykorzystanie nadmiaru kaszy jaglanej chyba nie znajdziecie :) Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku ciasteczka przypominające smakiem kokosanki to dziecinnie prosty i bardzo szybki sposób na zdrowy, słodki dodatek do poobiedniej kawy.

Moim zdaniem kokosanki najlepiej smakują 10-15 min po wyjęciu z piekarnika (jeszcze lekko ciepłe). Im dłużej leżą tym bardziej miękkie się stają i wciąż są bardzo dobre, ale mnie jednak najbardziej odpowiadają właśnie chwilę po upieczeniu.

Składniki na 10 ciastek:
* 1 szklanka (250 ml) ugotowanej kaszy jaglanej
* 1 i 1/3 szklanki wiórków kokosowych
* 2 pełne łyżki mąki
* 2 pełne łyżki cukru trzcinowego
* 1/3 szklanki wrzątku

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Do miski przelewamy wodę i dodajemy cukier. Mieszamy do chwili, aż całkowicie się rozpuści.

Następnie dodajemy kaszę oraz wiórki kokosowe wymieszane z mąką. Mieszamy do chwili połączenia się składników.

Masa nie powinna być zbyt gęsta (ma być dość luźna, ale dać się formować w dłoniach w kulki, bez pozostawania na dłoniach).

Z masy formujemy 10 kulek, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy dłonią formując ciastka o średnicy dna szklanki.

Pieczemy 25 minut (do czasu, aż boki mocno się zarumienią). Portal Weselnapolska_pl Suknia ślubna, inspiracje i pomysły. elegancka ! :) Zainspirowana suknia
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY