ewcia21

ewcia21
Moje tablice obserwuje 9 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Marselinka choć przez wielu kojarzona z jesienią, wiosną wygląda równie efektownie! Wystarczy zestawić ją z delikatnymi zdobieniami aby uzyskać piękny manicure! ... Odchudzone monte z kaszy jaglanej Cudo ❤ podziwiam taki talent do robienia takich rzeczy
marcins
Zawiercie Obserwuj

Zszywek: 91 · Obserwują go: 1487

Ostatnio dodane:

Półka JAK DRZEWO PLUS 210x190x18 cm Półka jak drzewo 205x110cm Półka jak drzewo 210x210 PLUS Nasza nietypowa realizacja półki o kształcie KAKTUSA
WhatElse
Starogard Gdański Obserwuj

Zszywek: 106 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

Ciasto kasza manna według Ewy Wachowicz Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka cukru (200g) 3 łyżki kakao 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła (250g) lub Kasi :) herbatniki petit beurre (ok. 30 sztuk, ok. 220g) garść orzechów włoskich i migdałów Sos owocowy: owoce sezonowe (np truskawki) trochę cukru do smaku Sposób przygotowania: Orzechy posiekać. Odstawić na bok. Odlać 1 szklankę mleka i wymieszać ją z kaszą manną. Resztę mleka wlać do garnka. Dodać cukier, kakao i masło. Całość zagotować, mieszając od czasu do czasu. Gdy masa się zagotuje, dodać mleko z kaszą, szybko mieszając. Gotować przez ok. 3- 4min. (Całość zgęstnieje). Garnek ściągnąć z pieca i wmieszać posiekane orzechy. Połowę herbatników rozłożyć w formie. (Skorzystałam z rozciąganej formy i użyłam 15 herbatników na jedną warstwę. Liczba herbatników zależy od wielkości formy). Wylać gorącą masę, wyrównać i przykryć resztą herbatników. Pozostawić do ostygnięcia, kolejno wstawić do lodówki. Deser jest gotowy po ok. 2godz, ale najlepiej jest go pozostawić na noc w lodówce. Owoce zmiksować z cukrem. (Cukru dodać do smaku). Podawać do deseru. Smacznego :D Mini serniczki na zimno z karmelem, dla zszywki krok po kroku ZAWIEŚ ZDJĘCIE Z WAKACJI NA ŚCIANIE BEZ DZIURAWIENIA - WYKORZYSTAJ ZWYKŁĄ SŁOMKĘ :) Mus czekoladowy 

Składniki (wychodzi około 500 ml musu czyli… w warunkach „domowych” na 3 osoby:):

- 150 ml śmietany 30%

- 100 ml mleka pełnotłustego 3,2%

- 170 g gorzkiej czekolady 70% (prawie 2 tabliczki)

- 1 jajko

- 1/4 łyżeczki chili (lub ziela angielskiego;)

- 1 opakowanie cukru wanilinowego (lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub laska wanilii)

Sposób wykonania:

Do małego rondelka wlewamy śmietanę i mleko, stawiamy na gazie, mieszając doprowadzamy (prawie!) do wrzenia. Dodajemy cukier wanilinowy, mieszamy. Odstawiamy na bok. W misce obok kruszymy 170 g czekolady, dodajemy do niej chili i zalewamy śmietaną z mlekiem. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści a składniki połączą (jak pisze Nigella około 30 sekund). Miksujemy 30-60 sek (ja około 60 sek bo nie miałam stopera;). Dodajemy jajko i miksujemy kolejne 45 sek (ja znowu około 1 minuty bo patrzyłam na zegarek w komórce;). Gotowa masę czekoladową przelewamy do naczyń, w których będziemy mus serwować. Wstawiamy do lodówki na około 6 godzin. Wyjmujemy na 20 minut przed serwowaniem.
ewelina1530
Obserwuj

Zszywek: 295 · Obserwują ją: 563

Ostatnio dodane:

,,, zrobione ;) ... ...
Sssnake
<3 Obserwuj

Zszywek: 1531 · Obserwują ją: 1579

Ostatnio dodane:

pasta z soczewicy Fit snickers Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 
- klik w zdjęcie Chatka Baby Jagi kokosowa


"Efekt wyszedł przepyszny - chatka Baby Jagi w wersji rafaello:)"

Przepis po kliknięciu w zdjęcie ;)