hateORlove

:D
hateORlove
Moje tablice obserwuje 45 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Biała Podlaska
Domowe FIT batony owsiane z masłem orzechowym Składniki na około 30 ciastek (lub około 40 mini - makaroników): 150 g zmielonych migdałów 115 g cukru pudru 35 g kakao 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody Migdały, cukier puder i kakao umieścić w malakserze. Zmiksować do połączenia, przez około 2 minuty. Przesiać przez bardzo drobne sitko do większego naczynia usuwając wszelkie większe kawałki migdałów (w to miejsce dosypać nowych, drobniejszych, zazwyczaj jest to około 1 łyżeczki). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać. W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru. W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy migdałowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej. Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Po wyciśnięciu, odstawić makaroniki do wysuszenia - przy dotyku nie powinny s... Składniki •	Ciasto na naleśniki: •	2 szklanki mąki pszennej •	1,5 szklanki mleka •	1 szklanka wody gazowanej •	1 jajko •	po pół łyżeczki soli i cukru •	Farsz: •	2 brokuły •	3 parówki •	2 cebule •	połowa papryki czerwonej (najlepiej konserwowej) •	10 dag sera żółtego •	tłuszcz do smażenia •	Panierka: •	1-2 jajka •	bułka tarta Etapy przygotowania Składniki na ciasto połączyć i zmiksować. Odstawić na ok. 20 minut. Następnie wylewać na gorącą, lekko natłuszczoną patelnię i usmażyć naleśniki. Brokuły umyć, podzielić na drobne różyczki i sparzyć na durszlaku. Zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżeczką cukru. Na gotującą się wodę wrzucić brokuły i pogotować przez ok. 3 minuty. Następnie odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Gdy naleśniki mamy już gotowe, obrać cebulę, drobno poszatkować, posolić i popieprzyć i zrumienić na patelni. Parówki obrać z folii, przekroić wzdłuż, a następnie na pół, żeby wyszły półksiężyce. Jeśli lubimy, możemy je też dodać na chwilę do cebuli, aby się podsmażyły (aczkolwiek ja robiłam na surowo). Paprykę pokroić na małe kwadraciki. Zer żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy cebula jest już zrumieniona, przerzucamy ją do pojemnika z ugotowanymi brokułami, pokrojoną parówką, papryką i serem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie taki farsz nakładamy na naleśniki w ilości 1,5-2 łyżek. Zaginamy boki z lewej i prawej strony na ok. 2 cm i zwijamy od góry do dołu, aby wyszedł zamknięty rulon. Tak złożone obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. De volaille według Michela Moran... ♥ Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, 4 plastry szynki parzonej, 4 plastry żółtego sera, 4 łyżeczki musztardy, 50 g miękkiego masła, natka pietruszki (około 1 pełnej łyżki), 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, 1 jajko, szklanka bułki tartej, olej + masło do smażenia w proporcji 1:1, Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojonym czosnkiem. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Z piersi z kurczaka usunąć błony i chrząstki, umyć i wyciąć cztery kotlety. Wykrojone kotlety włożyć pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej (nie ubrudzimy deski, blatu i tłuczka) i delikatnie rozbić. Każdy kotlet posmarować musztardą, na to położyć plaster szynki i sera. Na wierzchu rozłożyć masło z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Zwinąć w roladki. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej z masłem (po pełnej łyżce oleju i masła). Usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Przesmażone de volaille przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać odrobinę tłuszczem z patelni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na około 10-12 minut (w zależności od grubości). Smacznego :) Ciasteczka wielkanocne
DomPelenPomyslow
Polska Obserwuj

Zszywek: 342 · Obserwują ją: 302

Ostatnio dodane:

Ryba smażona w cieście piwnym Jak zrobić pilaw Chrupiące domowe chipsy z ziemniaków Pieczony kalafior
MSMeble
Cieszyn Obserwuj

Zszywek: 128 · Obserwują ją: 279

Ostatnio dodane:

#wprostzmontażu

Kuchnia wykonana z wysokogatunkowych materiałów EGGER i okuć blum.  A na wyposażeniu pomieszczenia sprzęt BEKO, Samsung, Falmec z gwarancją producentów na 5 lat!  Tak urządziliśmy kuchnię w mieszkaniu przeznaczonym pod wynajem. Dzięki dobrej jakości kuchni przyszli najemcy/inwestorzy nie muszą obawiać się serwisowania niskiej jakości mebli i sprzętów :) Macie kuchnie na poddaszu i brakuje Wam pomysłu jak ją urządzić, aby wyglądała modnie i była funkjcknalna? Zobaczcie naszą ostatnią realizację. Białe fronty połączone z drewnianymi blatem to klasyczne, a zarazem eleganckie i modne zestawienie. Czerń, drewno i biel, to klasyczne i minimalistyczne połączenie wspaniale prezentuje się na dużej przestrzeni. Otwarta na salon kuchnia utrzymana w minimalistycznym stylu idealnie wkomponowuje się w styl całego domu. klasyka - black&white
milibarcamili
Barcelona Obserwuj

Zszywek: 1485 · Obserwują ją: 4097

Ostatnio dodane:

Wytrawny keks z warzywami - wersja włoska Naturalne antybiotyki Zasypiam :) Zaczęło się grzanie :)
PaniDyrektor
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 100 · Obserwują ją: 1227

Ostatnio dodane:

Dom nowoczesny w dwukondygnacyjnym salonem i intymną elewacją frontową (na zdjęciu elewacja ogrodowa) Dom w stylu Otwockiego Świdermajera z budynkiem gospodarczym i altanką na jaccuzi Rezydencja w stylu nowoczesnym na stoku z wewnętrznym patio, basenem i domem dla gości Projekt bliźniaka w stylu amerykańskim ;]
agadabrowska83
Bemowo, Warszawa,... Obserwuj

Zszywek: 235 · Obserwują ją: 1864

Ostatnio dodane:

Darmowe etykiety na prezenty. Zapraszam na bloga abstudioprojekt.pl Pieczątki świąteczne pieczątki świąteczne się pieczątka świąteczne
KCoolesha
Opole Obserwuj

Zszywek: 641 · Obserwują ją: 4924

Ostatnio dodane:

NIEZBĘDNIK FINANSOWY - nowość od Zorganizowana i The Idea Box!
10 stron do wydruku Niezbędnik Świąteczny - 14 stron do wydruku | ZORGANIZOWANA | Zorganizuj się w te Święta - plannery, listy kontrolne i kalendarze! Niezbędnik Świąteczny - 14 stron do wydruku | ZORGANIZOWANA Świąteczny Niezbędnik - 14 stron do wydruku za darmo | ZORGANIZOWANA | The Idea Box
awkfit
Miasto :) Obserwuj

Zszywek: 90 · Obserwują ją: 366

Ostatnio dodane:

Po więcej motywacji zapraszam na www. fitnesanka.pl Zapraszam na nową odsłonę bloga www. fitnesanka.pl Zapraszam na Anka Wirtualna Koleżanka Fit :) Spagetti w wersji fit przepis na blogu Anka Wirtualna Koleżanka Fit Zapraszam :)
little_blondi
Obserwuj

Zszywek: 165 · Obserwują ją: 371

Ostatnio dodane:

Pazurki Kurczak + pomidor Fondue czekoladowe ...
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY