Więcej zszywek z tablicy

domowy wyrób wędlin

Rillettes de porc

1 kg wie...
Szynka z indyka
Salceson domowy
Pieczona karkówka w sosie m...
Domowa szynka z szynkowara ...
GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z...
Galantyna z kurczaka z szyn...
biała kiełbasa
domowy schab na kanapki
Sch...
kiełbasa w słoiku czyli dom...
Mielonka turystyczna ze sło...
boczek z szynkowara
 składn...
Schab z pończochy suszony
W...
Paprykowa kiełbasa słoikowa...
Szynka cebulowa na kanapki ...
Szynka pieczona w niskiej t...
Świąteczna szynka pieczona ...
piersi kurczaka pieczone w ...
Noworoczna golonka na zimno...
schab z pończochy
BIAŁA KIEŁBASA W SŁOIKACH Z...
SCHAB GOTOWANY

Składniki:
...
szynka gotowana

Więcej zszywek ze źródła

kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com

Schab gotowany Domowy pasztet z żurawiną Pasztet szydłowiecki Kiełbasa na Wielkanoc Karkówka Gotowana rolada z boczku Dietetyczna pierś z kurczak... Wędzone jajka Pyszna domowa szynka z wędz...

boczek z szynkowara

składniki

90dag chudego boczku
3 łyżki mieszanki przypraw sułtańska Tradismak
2 łyżki majeranku
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz młotkowany z kolendrą

wykonanie
Boczek dokładnie myjemy kroimy na 3 kawałki( dopasowujemy do wielkości szynkowara)Każdy kawałek boczku obficie posypujemy mieszanką przypraw,majerankiem,solą i pieprzem.Boczek odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.Na dno szynkowara wkładamy kawałki boczki,jeden na drugi zamykamy pokrywką zakładamy sprężynkę,odkładamy na godzinkę w chłodne miejsce.Do garnka wlewamy wodę,na dno wkładamy szmatkę wstawiamy szynkowar.Zagotowujemy następnie na wolnym ogniu gotujemy około 80-90 minut.Po ugotowaniu odstawiamy szynkowar zamknięty w chłodne miejsce,najlepiej na noc.Rano zdejmujemy klamrę zabezpieczająca i polewamy szynkowar wrzącą woda.Obracamy i wyskakuje nam na deskę nasz boczek Pod wpływem gorącej wody galaretka może trochę się rozpuścić należy naszą wędlinę schować do lodówki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: