Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Czeska wiśnia
Składniki:
he...
znalezione w internecie;p
l...
Najprostszy, śmietankowy se...
Pomarańczowy sos z kurczaka...
Przepisy na DIPY:
Dip ogórk...
PotrawyRegionalne: KURCZAK ...
Zupa serowa przepis
Składni...
Mojito truskawkowe Składnik...
 



Lemoniada jagodowa

20...
 



Paella z kurczakiem, w...
Składniki:

2 torebki ryżu ...
Smoothie bananowe z mango

...
3Bit

Składniki:

- duże op...
Drożdżowe racuchy z jabłkam...
Wytrawne naleśniki ze szpin...
SKŁADNIKI
⅓ mniejszego, wyp...
tortille z kurczakiem
Skład...
Donaty bananowe z dodatkiem...
Krucha sałatka z panierowan...
Składniki
500 g filetów z k...
cudowny ;)
Kur­czak w sosie czosnkowym...
PITA

SKŁADNIKI

350 g mąki...
ENCHILADA Z KURCZAKIEM
Zapi...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Sałatka z kurczakiem, anana...

Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

Bajecznie prosty przepis na... Idealnie puszyste i wilgotn... sos do spaghetti domowej ro... Szybkie ciasto z jabłkami
P... Błyskawiczna, zdrowa i bard... Pełen witamin, wzmacnia odp... Sałatka z boczkiem, jajkiem... Leniwiec 
Szybkie ciasto dl... Ekspresowa! Kolorowa sałatk...
rudarita

rudarita od giddy

Dodane 4.11 o 21:26 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Czeska wiśnia

Składniki:
herbatniki kakaowe ok. 250g
0,5 l śmietanki 30%
2 płaskie łyżeczki cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
2 szklanki wrzątku
1 kg wiśni drylowanych
5 łyżek stołowych cukru
2 galaretki wiśniowe
starta gorzka czekolada do posypania wierzchu
forma: 24x24 cm



Sposób przygotowania:
1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami.
2. Galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, pozostawić do ostudzenia.
3. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno z cukrem pudrem. Dolać powoli ostudzoną całkowicie (ale płynną) galaretkę, ubić do połączenia składników.
4. Na herbatniki wyłożyć całą masę, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny do całkowitego stężenia.
5. Mus wiśniowy: 1 kg wiśni drylowanych zagotować w garnku, podczas wrzenia dosypać 2 (suche) galaretki wiśniowe oraz 5 łyżek cukru, dokładnie wymieszać na wyłączonym palniku do rozpuszczenia granulek. Wystudzić.
6. Masę śmietankową wyjąć z formy, przeciąć wzdłuż na 2 równe części. Część ze spodem herbatnikowym ostrożnie włożyć z powrotem do formy. Wlać ostudzony i lekko tężejący mus wiśniowy i odstawić do lodówki do stężenia (ok. 40 minut wystarczy). Po stężeniu musu wiśniowego na wierzch położyć drugą część masy śmietankowej.
7. Wierzch posypać startą gorzką czekoladą.
Gotowe :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY