Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Niektórzy nazywają ten chle...
Składniki:

400 ml śmietany...
tiramisu

tiramisu

Dodane 2.02 o 14:49
Obserwuj
Niektórzy nazywają ten chleb jako zmieniający życie - pieczywo bez mąki.
Powiem jedno, bardzo reguluje przemianę materii, jest smaczny, pożywny. Chleb nie kruszy do się i jest cudowny!

SKŁADNIKI (na jedną keksówkę)
- szklanka ziaren słonecznika
- 1/2 szklanki migdałów
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 3/4 szkalnki siemienia lnianego
- 8 łyżek zmielonego siemienia lnianego
- 3 łyżki pestek dyni
- 1 łyżeczka soli
- 1 kopiasta łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 i 1/2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE
Do miski wsypuję wszystkie składniki, dodaję oliwę, miód i wodę. 
Dokładnie mieszam łyżką kilka minut. Przykrywam i odstawiam na kilka godzin - wszystko musi dokładnie nasiąknąć wodą.
Keksówkę smaruję odrobiną oliwy. Nakładam masę i ściśle ją ugniatam.
Piekę w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. na 40 minut obniżam temperaturę do 150.
Kolejne 30 - 40 minut w 100 stopniach.
Wyłaczamy piekarnik i niech sobie chleb w nim ostygnie.

Nie wolno go kroić, kiedy jest jescze ciepły, będzie się kruszył.Powinien być lekko wilgotny w środku. 
Ja go sobie porcjuje po dwa kawałaki i mrożę, nie byłabym w stanie zjeść go sama w krótkim czasie ;)

Fit Bona Apetita!

Niektórzy nazywają ten chleb jako zmieniający życie

- pieczywo bez mąki.
Powiem jedno, bardzo reguluje przemianę materii, jest smaczny, pożywny. Chleb nie kruszy do się i jest cudowny!

SKŁADNIKI (na jedną keksówkę)
- szklanka ziaren słonecznika
- 1/2 szklanki migdałów
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 3/4 szkalnki siemienia lnianego
- 8 łyżek zmielonego siemienia lnianego
- 3 łyżki pestek dyni
- 1 łyżeczka soli
- 1 kopiasta łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 i 1/2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE
Do miski wsypuję wszystkie składniki, dodaję oliwę, miód i wodę.
Dokładnie mieszam łyżką kilka minut. Przykrywam i odstawiam na kilka godzin - wszystko musi dokładnie nasiąknąć wodą.
Keksówkę smaruję odrobiną oliwy. Nakładam masę i ściśle ją ugniatam.
Piekę w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. na 40 minut obniżam temperaturę do 150.
Kolejne 30 - 40 minut w 100 stopniach.
Wyłaczamy piekarnik i niech sobie chleb w nim ostygnie.

Nie wolno go kroić, kiedy jest jescze ciepły, będzie się kruszył.Powinien być lekko wilgotny w środku.
Ja go sobie porcjuje po dwa kawałaki i mrożę, nie byłabym w stanie zjeść go sama w krótkim czasie ;)

Fit Bona Apetita!

Zszywka przypięta także na tablicach:

kuchnia

przepisy

FIT

jedzenie

+91 innych
Zgłoś naruszenie

natali9945

mongos11 dziękuję :)

 |  28.02 o 19:54  

natali9945

mongos11 dziękuję :)

 |  28.02 o 19:54  

natali9945

Zawsze zostawiam na noc ale teraz mam dużo czasu ale nie wiem na ile godzin czy na 2- 3 godziny wystarczy aby się wsiąłkneło to wszystko w misce? :)

 |  28.02 o 18:34   Pokaż odpowiedzi

bloodyhella

właśnie wstawiłam do piekarnika.....

 |  27.01 o 18:46  

natali9945

dziękuję :)

 |  26.01 o 18:07   Pokaż odpowiedzi

alternative

Jest pyszny i wilgotnośc

 |  23.01 o 21:41  

ifka3

Również wypróbowałam i mogę polecić.

 |  23.01 o 10:34  

kuranioska1973

pyszny i mega zdrowy. moje jelitka pracuja ze ho ho. dziekuje ifka3

 |  16.01 o 19:31  

nataella

przekonał mnie i już robię zobaczymy co wyjdzie

 |  11.01 o 18:23  

_Catherine_

a na ile godzin pozostawić na wsiąknięcie?

 |  9.01 o 22:24   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: