Więcej zszywek z tablicy

Sałatki

Surówka z sałatą, ogórkiem ...
Sałatka ryżowa z surimi

Sk...
Sałatka ryżowa z surimi i o...
Sałatka szynkowa

    słoik...
Sałatka z makreli wędzonej
...
Sałatka z cebulkami

    20...
Sałatka chrzanowa

    pier...
Sałatka z kuskusem

szklank...
Sałatka makaronowa z tuńczy...
Sałatka makaronowa z szynką...
Sałatka z makaronem z zupki...
Sałatka królewska

1 puszka...
Sałatka buraczana ze śledzi...
Sałatka z wędzonym kurczaki...
Sałatka z pieczarkami

    ...
Sałatka z młodych ziemniakó...
Sałatka z kaszą gryczaną, m...
Sałatka z ryżem i tuńczykie...
Sałatka ziemniaczana z tuńc...
Sałatka z roszponką i grana...
Sałatka hawajska z makarone...
Salsa z pomidorów i kolendr...
Sałatka z mango i awokado

...
Sałatka z tuńczykiem i ryże...
Sałatka z kolorowych pomido...
Sałatka z pieczoną dynią i ...

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mięso mielone po bałkańsku Makowiec w pieluszkach Pierś z kurczaka w sosie or... Pierś z kurczaka w sosie or... Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r... Kruche łyżeczki z sałatką z... śledzie po meksykańsku Rolada marchewkowa
kawka1

kawka1

Dodane 8.10 o 6:15 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Sałatka mimoza


3-4 średnie ziemniaki
ok. 150-200 g obranej marchewki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
100 g żółtego sera
3 jajka
majonez
sól

Ziemniaki i marchew ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, zetrzeć na osobne miseczki na tarce o dużych oczkach.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Białka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Żółtka pokruszyć na osobny talerzyk.
3. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem.
4. W małej obręczy do tortownicy o średnicy ok. 18 cm ułożonej na talerzu wyłożyć na dno starte ziemniaki, delikatnie wyrównać, nie ugniatać. wyłożyć tuńczyka, rozgarnąć widelcem, lekko ucisnąć. Marchew wymieszać z ok. 2-3 łyżkami majonezu, można lekko solić, wymieszać, wyłożyć na tuńczyka, wyrównać.
5. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, rozsypać na marchewce. Na wierzch posypać połowę pokruszonego żółtka a potem starte białka, lekko posolić.
Na wierzchu delikatnie rozsmarować ok. 2 łyżki majonezu. Udekorować gałązkami pietruszki lub koperku. Posypać resztą pokruszonego żółtka tworząc z nich kwiaty mimozy.
Zdjąć obręcz tortownicy, schłodzić.

Polubili: paulinkowy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: