Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Zdrowe kulki mocy z komosą ...
Pierniczki na Boże Narodzenie
Bounty
Składniki •	Ciasto na naleś...
Placuszki na maślance z ser...
Bardzo puszyste bułeczki Sk...
Kotlety ziemniaczane w waflu
Pampuchy Składniki: ok. 0.5...
Czosnkowe mini bagietki Zac...
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Tarta Składniki na kruchy s...
Szyszkowa dama
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Lody z jogurtu greckiego (b...
Składniki: 2 x po 1,5 kg sc...
Chleb z chrupiącą skórką 1 ...
Markizy z płatkami owsianym...
Sałatka z kurczakiem i anan...
Paluchy wiedźmy na Hallowee...
Bajgle pizzowe, czyli pizza...
Domowe ciasto Milky Way bez...
Mercedes wśród serników – p...
Ciasto toffi – bez pieczenia
Tarta malinowa bez pieczeni...
Snickers bez pieczenia masa...

Więcej zszywek ze źródła

mojeekspresjekulinarne.blox.pl

Pasztet z dodatkiem śmietan... Rolada czekoladowa z mleczn... Babka(mocno)kakaowa z jogur... Ultimate chocolate layer ca... Słodkie bułeczki z bitą śmi... Orzechowe ciasto przekładan... Biszkopt z galaretką i krem... Puszysty keks na białkach z... Szarlotka przekładana kreme...

Słodkie bułeczki z bitą śmietaną " Jedna

wada - niestety najlepsze są pierwszego dnia i koniecznie nadziewać tuż przed podaniem!. Ja nadziałam szprycą, ale najczęściej widziałam takie bułeczki naj-zwyczajniej przekrojone na pół i wypełnione śmietanką i dżemem" 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki ciepłego mleka 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży szczypta soli 1/3 szklanki cukru(można dać odrobinę więcej) 2 jajka 125g roztopionego i przestudzonego masła Drożdże rozpuścić w mleku z łyżką cukru. Odstawić na 5 -8 minut. Następnie wbić jajka, wlać ostudzone masło, resztę cukru, sól i około 2 szklanek mąki. Zacząć wyrabiać powoli dosypując resztę mąki. Przykryć i odstawić na godzinę i 20 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto podzielić na 14 równych części. Z każdej uformować podłużną bułeczkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na 30 minut> Bułeczki powinny ładnie podrosnąć. Piekarnik nastawić na 180*C. Wyrośnięte drożdżówki wstawić do piekarnika i piec około 17 -22 minut, aż się ładnie zarumienią. Ostudzić. Nadzienie: 2 szklanki śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Śmietankę ubić na sztywno, wsypać cukier, wlać ekstrakt i wymieszać. Ostudzone bułeczki nadziewać albo szprycą albo najprościej jest je przekroić na pół i przełożyć sporą warstwą śmietankowego kremu. Dodatkowo możecie także posmarować np. dżem, powidłem czy dobrą konfiturą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko słodkości Jedzenie desery +65 innych
Zgłoś naruszenie

jarecka

Jeszcze sama ich nie zrobiłam ale koleżanka ZROBIŁA i ja na szybko sos kokosowy z wiórków, pokroiłam bułeczkę na 4 części i moczyłam w tym sosie...PYCHA. To ma być inspiracja i można sobie na tej bazie bułeczek podawać jak się je chce i o to chodzi )

1  |  5.04 o 10:37   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: