Więcej zszywek z tablicy

mmmniami

1 cytryna 1 duża pomarańcze...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
tak proste, tak dobre ;)
Ciasto Balladyna
....
jjoio
...
Babeczki toffifee
....
....
Grzanki domowej roboty. Cze...
Zupa Serowa Co kupić 1 litr...
arbuzowe fuuny
Owocowe kulki w ananasie
Baletki 3 jajka, białka i ż...
Woda smakowa.
Zupa krem „góralska” z serk...
...
...
.com
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Rolada ze szpinaku z łososi...
owocowa wyspa
: )
....
Tysiullla

Tysiullla od Milamia

Dodane 12.05 o 21:00
Obserwuj
Zupa Serowa Co kupić 1 litr bulionu 250 g serka topionego (śmietankowego) 2 cebule, pokrojone w kosteczkę 2 ząbki posiekanego czosnku garść posiekanej pietruszki garść posiekanej cebuli dymki sól biały pieprz Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

Zupa Serowa Co kupić 1 litr bulionu 250 g serka topionego

(śmietankowego) 2 cebule, pokrojone w kosteczkę 2 ząbki posiekanego czosnku garść posiekanej pietruszki garść posiekanej cebuli dymki sól biały pieprz Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

Zgłoś naruszenie

don_liderra

Jest pyyyyszna!! :) Zjadłam tylko odrobinę, ale mój facet się nią zajada (ma znacznie lepszy metabolizm:P).

16.04 o 17:53    | 

MagdalenaMrozek

zrobiłam pycha ;-) napewno zrobię nie raz

4.12 o 22:07       | 

ercia77

Zdjecie napewno nie jest ilustracja do przepisu.Serek topiony nie jest po rozgrzaniu ciagnacy

3.12 o 17:46   1  |  Pokaż odpowiedzi

Evu91

jest cudowna, ale niestety dramatycznie tucząca ;( co w rezultacie oznacza: zrób ją w zimę puki pupę chowasz pod kurtką ;))

3.12 o 13:49   1  | 

listek_na_wietrze

banalna w wykonaniu, ciekawe jak smakuje

1.12 o 18:06    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY