Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Kulinarne

Sałatka paseczkowa


Składn...
Likier z białej czekolady –...
150g sera żółtego
200g szyn...
ok. 200g herbatników
1 kost...
Delicious shimmer infused v...
Kajzerki faszerowane parówk...
Nadziewane łódeczki z czers...
Grzanka z serem, szynką i j...
Kolorowa sałatka warstwowa
...
1 szklanka makaronu orkiszo...
Chrupiące kanapeczki z pasz...
Najszybsza sałatka makarono...
Klasyczny omlet biszkoptowy...
Błyskawiczne mini croissant...
Jabłkowe całuski w cieście ...
OMLET BEZ MĄKI 

Składniki:...
Placuszki naleśnikowe a’la ...
PRZEPISY NA SZYBKIE I PROST...
Puszysty omlet z brokułami ...
...
Kurczak w sosie słodko kwaś...
art
ciasteczka
ciasteczka
serca
ciasteczka

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Dacquoise Likier z białej czekolady –... ok. 200g herbatników
1 kost... Królowa imprez aka sałatka ... Sałatka brazylijska z jajka... Placki z cukini Kotlety drobiowe zapiekane ... Kieszonki drobiowe z piecza... Kotlety mielone z pieczarka...
Obserwuj
EwaPokorska

EwaPokorska

Dodane 6.10 o 13:42 z

kulinarneprzeboje.pl

 5250

ok. 200g herbatników

1 kostka masła (200g)
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
500ml mleka
1 opak. budyniu śmietankowego (takiego na 500ml mleka)
1 puszka mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku (ok. 500g)
60g orzechów włoskich

W 100ml mleka rozrobić budyń wraz z cukrem i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Pozostałe 400ml mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Gotować do czasu, aż masa będzie bardzo gęsta. Ostudzić, najlepiej przykrywając garnek folią spożywczą, by na powierzchni budyniu nie zrobił się “kożuch”.
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć ze szczyptą soli na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 łyżce budyniu, miksując do czasu połączenia się składników (nie należy miksować zbyt długo, zwłaszcza w upalne dni, bo istnieje ryzyko, że masa się rozwarstwi).
Blaszkę o wymiarach 20cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć jedną warstwę herbatników. Posmarować połową masy kajmakowej (lub połową ugotowanego mleka skondensowanego), nałożyć kolejną warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Na koniec wysmarować powierzchnię ciasta pozostałym kajmakiem i posypać orzechami włoskimi.
Ciasto należy chłodzić przez kilka godzin w lodówce (najlepiej zostawić je na całą noc), by herbatniki nieco zmiękły i ciasto łatwo się kroiło. Smacznego!

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
hehe
stokrotka098
plasterka
Aneetta
kiniapianistka
jastuska
SzalonyRabarbar
ewck35
Juszka27
justyna15424

oraz 168 innych użytkowników

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY